Flinke zeperd voor Draisma Dynamo

Het seizoen blijft onverminderd stroef lopen voor Draisma Dynamo. Zaterdagavond in Houten bleef de ploeg voor het eerst puntloos. Het door blessures geplaagde team van trainer/coach Redbad Strikwerda kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Alleen ver in de derde set had de ploeg een opleving. Na de winst van die set zakte het team weer terug naar het niveau van de laatste weken. Niet goed dus. Met volgende week een Europese wedstrijd in Portugal voor de boeg wacht Draisma Dynamo een flinke opgave. Maar misschien brengt het spelen op een ander podium wel de ommekeer?
Strikwerda kon zaterdag vier van zijn dertien spelers niet inzetten. Naast de al langer geblesseerde Renzo Verschuren, Stefan Boermans en Bram Langevoort was nu ook Cas Abraham aan het lijstje afvallers toegevoegd. De jonge passer/loper heeft geen zware blessure, maar spelen zat er niet in. Strikwerda kon dus slechts over negen fitte spelers beschikken en startte de wedstrijd met Bart van Garderen, Tom van Steenis, Rik van Solkema, Nico Manenschijn, Wessel Blom, Maikel van Zeist en libero Dustin Bontrop.
Draisma Dynamo werd direct door Taurus onder druk gezet en dat resulteerde gelijk in een behoorlijke achterstand. Strikwerda had z’n twee time-outs al heel vroeg nodig (7-2 en 11-3) maar bereikte daarmee niet het gewenste resultaat. Kansloos ging de eerste set met 25-16 verloren.
Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat was het devies voor set 2, waaraan dezelfde basisspelers begonnen. Het verschil werd iets minder groot, maar een achterstand was er wel weer. Ook het inbrengen van de enige twee fitte spelers van de bank (Freek de Weijer voor Van Garderen en Mats Kruiswijk voor Van Steenis) brachten niet het gewenste resultaat. Al waren de cijfers van de tweede set op meerdere fronten (serverend, passend en aanvallend) iets minder slecht. De thuisploeg trok met 25-21 opnieuw aan het langste eind.
Met de spelers waarmee set 2 werd beëindigd ging Draisma Dynamo van start in de derde set. Even leek het een herhaling te worden van de set ervoor, maar de 18-19 op het scorebord betekende voor het eerst een voorsprong voor de Apeldoorners. Bijna bleek die nog weer te worden verspeeld, maar een snelle aanval door het midden van Van Zeist betekende 23-25.
Voor Strikwerda een goede reden om niet meer te wisselen en te proberen met deze samenstelling de wedstrijd alsnog uit het vuur te slepen. Lang ging het gelijk op (tot 14-14) en leek het spel van Draisma Dynamo er zowaar weer een beetje op. Maar eenmaal op kleine achterstand werden er ineens weer onbegrijpelijke fouten gemaakt en liepen de gastheren toch weer weg. SV Land/Taurus won de set volledig terecht met 25-20 een daarmee de wedstrijd met 3-1. Met de staart tussen de benen verlieten de Apeldoorners sporthal ‘De Kruisboog’. Met enkele zeer drukke weken voor de boeg (twee wedstrijden per week inclusief een reis naar Portugal) wacht de mannen van Strikwerda de zware taak om het korte termijn geheugen te wissen. Er moet vertrouwen worden getankt door het spelen van één of meer goede wedstrijden. En dat moet op korte termijn gebeuren. Te beginnen dan maar in Portugal waar de ploeg letterlijk en figuurlijk niets te verliezen heeft.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van Draisma Dynamo is het bekerduel. volgende week zaterdag om 20.00 uur, tegen Advisie/SSS. Op donderdag 6 december (19.30 uur) volgt dan de Europese return tegen Caldas da Rainha. En ook op 8 en 15 december volgen er thuiswedstrijden. Daar tussendoor, op woensdag 12 december, speelt Draisma Dynamo nog midweeks voor de competitie in en tegen Zwolle.