Aanvoerster blijft Draisma Dynamo trouw en ook spelverdeling is rond

 

Afgelopen weekend stond het eerste damesteam van DraismaDynamo nog voor een loodzware klus. In de laatste twee duels van de reguliere competitie moesten zij, om de kwartfinales te halen, minimaal vier punten ‘verzamelen’. Het werden twee echte finales tegen het hoger geplaatste Apollo uit Borne (3-2 winst) en het lager gekwalificeerde Set-Up (ook 3-2 winst). De voorbereiding op dit cruciale dubbele weekend vroeg alle aandacht. De ‘interne transfermarkt’ werd om die reden dan ook even stilgelegd, maar er valt opnieuw positief nieuws te melden uit Apeldoorn. Aanvoerster Caya van Cooten kiest voor een langer verblijf bij Dynamo. Ook spelverdeelster Lisanne Samson bevestigde, na het veilig stellen van de play-off plek, dat ze volgend seizoen weer in Apeldoorn speelt. Na eerdere berichten over vijf contractverlengingen nog twee speelsters van de huidige selectie, die na een succesvol jaar in de Eredivisie, kiezen voor een verlenging.  

 

Caya van Cooten (24 jaar) koos vanwege een verhuizing al op 15-jarige leeftijd voor SV Dynamo. Vanuit het derde damesteam combineerde ze een jaar later Dames 2 met het meetrainen en meespelen in de hoofdmacht. Amper een jaar later speelde ze zich in de Topdivisie in de kijker van andere teams en maakte de overstap naar de Eredivisie. Drie jaar geleden koos ze om terug te keren bij haar club. Sindsdien combineert ze het vele trainen met werken op een basisschool in Raalte. Inmiddels is ze uitgegroeid tot één van de dragende speelsters op de positie van passer/loperInteresse van andere clubs deden Caya beseffen dat ze bij Dynamo echt op haar plek is. “Op jonge leeftijd kreeg ik de kans om te leren van ervaren speelsters (zoals Oma, red.). Nu zijn het andere jonge speelsters die nog aan het begin van hun ‘volleybalcarrière’ staan, die dezelfde opleiding nodig hebben. Het is die rol, die voor extra plezier op de trainingen en bij wedstrijden zorgt, “zegt Caya overtuigend. Ook voor de technische staf is Caya van Cooten een belangrijke schakeen brengt ze de nodige ervaring met haar mee. “Indruk maakt ze voornamelijk vanwege haar aanvallende kwaliteiten, maar ook haar rol als aanvoerster vervult ze dit seizoen met verve”, legt assistent Radstake uit“Met de verjonging in het team richtten we onze pijlen ook op het aanblijven en/of aantrekken van ervaren speelsters. Caya wilden we dan ook heel graag behouden”, vult Arjen Schimmel aan. 

Lisanne Samsom (23 jaar) is nu bezig aan haar vierde seizoen bij het eerste damesteam van Dynamo en dus een bekend gezicht voor de mini’s en jeugdleden. Na enkele omwegen combineert ze nu het wonen in Harderwijk met het spelen in Apeldoorn en studeren in Zwolle. Aan Hogeschool Windesheim doet ze de hbo-opleiding SocialWork. “Zorg hebben voor de ander typeert Lisanne, ze is een echte teamspeelster”, aldus Radstake (co-trainer, red.). “Het eerste jaar in de Eredivisie bevalt me uitstekend, wel is het weer een stapje professioneler dan in de Topdivisie. We trainen niet alleen meer, maar moeten in ons dagelijks leven ook echt rekening houden met onze voeding en het nemen van voldoende rust om te herstellen. Het lijkt wel topsport”, zegt Lisanne met een brede glimlach. Ook de nieuwe trainer/coach Arjen Schimmel is blij met het aanblijven van spelverdeelster Lisanne en bevestigt dat met de woorden: “We zoeken naar speelsters die bereid zijn veel te laten voor hun sport en streven tegelijkertijd naar concurrentie op alle posities. In dat plaatje past ze uitstekend.” 

Fotografie: Wout van Zoeren en Rudy Biekart

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.