Twee sets te veel

Na een goede week waarin we op dinsdag met al onze sponsoren een kookworkshop hebben gehad bij Linthorst Culinair in Twello mocht we aantreden in de 2e ronde van Nationale Beker. Vanuit de staf was duidelijk dat we vandaag vol voor de winst gingen en er alles aan doen om zo fit mogelijk uit zo´n slopende dag te komen.

De eerste wedstrijd speelden we tegen s.v. Halley, dat uitkomt in de 2e Divisie. Voor hun was het een knappe prestatie om tot deze ronde in de beker te geraken en konden vandaag vrijuit spelen. In de eerste set lieten ze dat ook zien met veel gretigheid en veel mooie verdedigende acties. Aan onze zijde stond (letterlijk) een maatje groter speelsters die de set tot een solide 25-20 overwinning brachten.

De tweede set met dezelfde basis lekker verder en al snel kwamen we door goed serveerwerk van Noa op een ruime voorsprong. Ruim genoeg om Maura en Annemarieke uit Dames 2 hun debuut te kunnen laten maken. De set ging overtuigend met 25-14 naar Dynamo. Het ging misschien wel iets te makkelijk.

In de derde de basis weer terug en met wat rommelig spel en hard werken van Halley kwamen we deze set niet los. Joyce probeerde de scheids nog van zijn stoel te bekogelen, maar poging mislukt. Door eigen fouten op de big points kon Halley deze set winnen met 19-25. Onnodig en compleet aan onszelf te wijten. Een mooi cadeautje voor onze gasten.

In de vierde set nog steeds het vertrouwen in de starting six en nu net als in de tweede set al snel een ruime voorsprong. Maura en Annemarieke konden zichzelf nog een keer laten zien en Maura sloeg een mooie pipe op matchpoint tegen haar oude club en met 25-13 de 3-1 overwinning. De winst was erg fijn, maar wel een set te veel gespeeld.

Vervolgens mocht PDK Huizen het opnemen tegen Halley wat resulteerde in een overtuigende 3-0 overwinning van onze collega’s uit de Topdivisie. Het gaat dus om de laatste wedstrijd.

Met een andere basis startten wij de eerste set tegen PDK en zijn eigenlijk de hele set de baas. We staan constant op een kleine voorsprong en op de big points geven we niks weg, 25-19 en 1-0.

In de tweede set denderen we lekker verder en de voorsprong groeit naar 8 punten. De spelverdeelster van PDK komt bij een verdedigende actie heel ongelukkig terecht en moest het veld verlaten. Bij ons verslapt het iets en we laten Huizen volledig terug komen. Op 24-21 geven we 3 match points weg en een dubieuze beslissing in ons nadeel geeft op 25-26 setpoint voor PDK. Een setpoint is genoeg en met 25-27 trekt Huizen de stand gelijk: 1-1.

In de derde set gaan wij gewoon verder. We zijn de baas wat je duidelijk terug ziet in onze servicedruk, passlijn en scoringspercentage. Gooi daar alle killblocks bovenop en Huizen heeft niks in te brengen. Op 22-19 komt Lianne aan service en met 3 aces op rij beslist zij de set  op 25-19, 2-1.

In de laatste set gooien we er nog een schepje bovenop, maar gaat het lang gelijk op. Mooie killblocks van Kelly en Yolenthe, met als cadeautje een middelvinger van de tegenstander. Een groter compliment kan je toch niet krijgen. Op de big points maken we het verschil en staat er met 25-20 een mooie 3-1 overwinning.

Wij waren de baas dus helaas ook hier een setje te veel.

Net als vorig jaar bekeren wij verder in de 1/8 finale waar de 9 eredivisieteams zullen instromen in het toernooi. Maandag is de loting en we hopen uiteraard op een mooie affiche.

Volgende week de derby tegen Alterno D2 om 20.00u in de Alternohal. We hopen op een grote hoeveelheid Dynamosupporters in een wedstrijd waar we er alles aan gaan doen om weer de baas te zijn.

Tekst: Michael Beugelsdijk

Foto’s: Wout van Zoeren