De week van SV Dynamo DS1 …


… de beker

Afgelopen weekend speelden we in Apeldoorn voor de tweede ronde van de Nationale Beker. Deze keer had de Nevobo gekozen voor een volledig wedstrijdprogramma in een poule van drie. Verstandig of niet, het zorgde in ieder geval voor de nodige kritiek op social media over extreme belasting. Het resultaat was helemaal geweldig (zeker na een gedegen winst op Topdivisionist PDK uit Huizen), maar de vermoeidheid was tijdens de daaropvolgende trainingsweek ook bij onze fitte selectie voelbaar. 

Poulewinst levert na de vrijdagmiddagloting in ‘De Weerelt’ van het volleybaleen geweldig affiche tegen een eredivisionist op: Zondagmiddag 24 november (o.v.) in Omnisport Apeldoorn SV Dynamo – VC Sneek. 

… een derby

Zaterdag kreeg de competitie een vervolg, met een avondwedstrijd tegen de reserves van Alterno. Niet de stand op de ranglijst, maar het feit dat het spelen tegen onze stadsgenoot altijd ‘iets anders’ met zich meebrengt, zorgde vooraf al voor een spannende strijd. 

 

De in ruime getale aanwezige toeschouwers voor de ‘zwarten’ (het betreft hier geen protestactie voor de intocht van Sinterklaas en zijn .. Pieten in Apeldoorn, maar als referentie naar de kleur van het uittenue) en ‘groenen’ lieten zich duidelijk vermaken op de houten banken.Het spannende wedstrijdverloop, onder leiding van een op beslissende momenten sterk optredend arbitrageduo, vergoedde veel. Uiteindelijk kregen we de controle op steeds meer momenten terug, maar wat was het knokken. Na het opnieuw spelen van een vijfsetter gingen we na bijna twee uur spelen als winnaars van het veld: 21-25, 25-15, 24-26, 25-21 en 17-15.

Kortom twee punten voor de overwinning, complimenten voor de invallers en het gevecht om het extra shotje van de (veel) te vroeg vertrekkende assistent. Een overwinning in een derby moet zeker gevierd worden.


.. en een vooruitblik

Na vijf speelrondes worden de verschillen op de ranglijst steeds groter. Komende zaterdag treffen we met het tweede team van Sliedrecht Sport in ‘De Basis’ een concurrent in de strijd voor een plek in de middenmoot. 

Voor ons de kans opnieuw te laten zien dat we zeker nog meer willen (ambities) en kunnen (kwaliteiten)We hebben er nu al zin in!

 

Tekst: Michael Beugelsdijk
Fotografie: Peter Donderwinkel

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.