SV Dynamo D1 test positief

Na ruim 6 maanden (af)wachten, stond er toch wel enige spanning op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Komt dat door het verlangen naar …, de twijfel over .. , de drive om … of gewoon omdat #sportdoetietsmetje? Dit jaar het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek die twee dagen geleden gestart is. 

Succes en pech in de voorbereiding

Met het voltooien van de voorbereiding begint het echte werk. In de oefenwedstrijden tegen veel eredivisieteams konden we vrijuit spelen, zonder druk om te moeten presteren. De zgn. ‘fouten’ werden direct afgestraft. Met volle tevredenheid kijken we als (nieuw) team terug op deze leerzame voorbereiding. Een periode waarin we elkaar in en buiten het veld nog beter hebben leren kennen.

Helaas is er ook minder goed nieuws te melden uit deze periode. Diagonaalspeelster Kelly van de Haar heeft op de training bij een verdedigende actie namelijk een -zoals het er nu uitziet- ernstig trauma in haar kniegewricht opgelopen (meniscus, kapsel en mogelijk letsel aan haar voorste kruisband). Wij zullen het voorlopig dus in het veld zonder haar moeten doen, maar ook buiten het veld zal ze haar meerwaarde aantonen.  

De wedstrijd tegen US

Gelukkig bleken de studentes van US D2 geen klachten te hebben en konden ze -weliswaar zonder supporters- afreizen naar Apeldoorn. Ook voor alle thuisblijvers was er vlak voor de start positief nieuws te melden. Het mediateam van Stichting Topvolleybal Dynamo zorgde ervoor dat de  wedstrijd via een livestream te volgen was. 

Als ‘promovendus’ van de door de Nevobo (te) snel ingevoerde P/D-regeling was het wellicht even wennen aan het niveau van de Topdivisie. Met power-volleybal werd het krachtsverschil direct duidelijk en met duidelijke cijfers (25-16) werd de eerste set gewonnen. Ook in set 2 stond al na één servicebeurt een verschil van 4 punten op het telbord. Dit verschil bleef voortdurend overeind en pas boven de 20 punten liepen we bij de Amsterdamse dames weg (25-19). Ook in de derde set stonden we voor de mentale uitdaging ‘niet mét hun en tégen jezelf gaan spelen’. Met deze uitdaging zijn we relatief onbekend. Het niveau in de oefenwedstrijden en op de trainingen lag/ligt hoger en dan hoef je de uitdaging niet zelf te zoeken. Voor het eerst keken we tegen een minimale achterstand aan, die vlak voor de 20 punten omgebogen werd in een kleine voorsprong. De scherpte was op het moment van de ‘big points’ weer terug en met 25-19 werd ook set 3 gewonnen. De eerste échte test is dus positief: 3 – 0. 

Volgende week: derby in Alternohal

Aankomende zaterdag (26 september a.s.) spelen we om 20.00 uur tegen Alterno. Dit jaar weer een echte derby tussen beide hoogst spelende eerste damesteams. Zonder twijfel zorgt deze ontmoeting voor voldoende motivatie, maar het brengt ook een andere spanning met zich mee. Ook onze ‘buren’ zijn de competitie goed begonnen, maar wie troont zich tijdelijk als beste Apeldoornse volleybalploeg?

Tekst: Jorg Radstake
Fotografie: Peter Donderwinkel

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.