Coronaregels voor de competitiewedstrijden van Dynamo D1

Vóór en na de wedstrijd (algemeen)
Voor iedereen gelden de (basis)regels, afkomstig van onze overheid. Om met elkaar sporten mogelijk te maken,
geldt voor in Omnisport een protocol. Het volledige protocol staat op de website van SV Dynamo
(www.svdynamo.nl) en is hier te vinden. De voornaamste punten zijn:
– Uitspelende teams kunnen geen publiek meenemen, behalve ouders van jeugdteams die chauffeur zijn. Zij kunnen op de gemerkte stoelen met een groene stip plaatsnemen.
– Sporters en staf kunnen via de Dynamo-ingang (deur 3, parkeerplaats P8) naar binnen.
– Desinfecteer bij binnenkomst je handen en volg de pijlen voor de looproute.
– Het Dynamocafé is open, heeft een beperkt aantal plaatsen en je moet je registreren.
– Zorg ervoor dat het DWF voorafgaande aan de wedstrijd vanuit huis al is ingevuld.
– Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
– Er mogen maximaal 5 personen tegelijk in de kleedkamer om zich om te kleden, gebruik te kunnen maken van het toilet en te kunnen douchen. Een bespreking met het gehele team is dus niet mogelijk. Het advies luidt: Kom omgekleed naar de wedstrijd!
– Het veld wordt door het zaalteam op- en afgebouwd. Volg hun aanwijzingen op. Ook maken twee vaste telsters onderdeel uit van de court crew.
– Fotografen/verslaggevers moeten zich in de zaal bij de teammanager van Dynamo D1 melden voor instructies.

Tijdens de wedstrijd (gedurende het spel)
– Coaches, trainers en scheidsrechters van 18 jaar en ouder, moeten buiten het veld 1,5 meter afstand aanhouden. Dit geldt dus ook voor de wisselspelers. In het veld kan dat alleen niet.
– Begroeten voorafgaand aan de wedstrijd: Line-up op eigen achterlijn. Op het fluitsignaal wordt het veld ingelopen en iedereen met geklap begroet.
– Het gedrag van spelers wordt volgens de normale regels bestraft. Als aanvulling hierop is het voor spelers niet toegestaan om te schreeuwen, yells te doen of door het net naar de tegenstander te schreeuwen. Het (bescheiden) vieren van een punt is wel toegestaan.
– Maak bij het wisselen van speelhelft de stoelen schoon met desinfectiemiddel (staat bij de teltafel). Afstemmen: De manager stemt af wie van het uitspelende team hiervoor het aanspreekpunt is.
– Bedanken aan het eind van de wedstrijd: Line-up op de 3-meter lijn. Op het fluitsignaal wordt de tegenstander en de scheidsrechters bedankt met geklap.
– Als er geen ballenkinderen en quickmoppers zijn, dan wordt er met een alternatief 5-ballensysteem gespeeld, waarbij de wisselspeelsters de ballen aangooien en ophalen. De hoofdtrainer/-coach stemt dit nog wel af met de scheidsrechters en de trainer/coach van het uitspelende team.

Foto: Peter Donderwinkel

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.