Supercup eerste test voor vernieuwd Draisma Dynamo

Welgeteld 154 dagen na dato gaan Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus op herhaling. Stond op die onvergetelijke 25e april de ontknoping in de strijd om de landstitel op het spel in de Draisma Dynamo Arena, op zondag 26 september luiden de landskampioen uit Apeldoorn en de bekerwinnaar uit Groningen er het nieuwe volleybaljaar in met het duel om de nationale Supercup. Het meest verheugende aan de seizoensopening is dat er eindelijk weer publiek op de tribunes mag zitten.

Door alle coronabelemmeringen is het alweer een poosje geleden dat Draisma Dynamo in eigen hal toeschouwers mocht verwelkomen. Op woensdag 4 maart 2020 waren de tribunes voor het laatst gevuld bij een officiële wedstrijd, méér dan anderhalf jaar geleden! De tegenstander op die avond in de derde speelronde in de kampioenspoule heette toevallig ook Lycurgus. Doorgewinterde Draisma Dynamo-supporters herinneren zich ongetwijfeld nog wel hoe het dat seizoen ongenaakbare Draisma Dynamo de topper met 3-2 in haar voordeel besliste. Ruim een week later werd het volleybalseizoen 2019-2020 door de corona-uitbraak stopgezet en ging er een streep door Draisma Dynamo’s kampioensdromen.

Een toeschouwerloos coronaseizoen en een landstitel later mogen de fans zich eindelijk opmaken voor een hernieuwde kennismaking met hun helden. Of in veel gevallen zelfs een eerste kennismaking. In personeel opzicht is er namelijk nogal wat veranderd. Freek de Weijer (AOP Kiffissia, Griekenland), Maikel van Zeist (Chênois Genève, Zwitserland), Mats Kruiswijk (ZVH), Sjoerd Hoogendoorn (VIVES IJsseltein), Wessel Blom (De Boemel Tuitjenhorn) en Nathan Fullerton keerden Apeldoorn na het behalen van de landstitel de rug toe. Robin Boekhoudt (SSS), Martijn Brilhuis (TT Papendal), Yannick Bak (TT Papendal), Daan Haanappel (VoCASA) en Duco Krook (VoCASA) maken hun debuut in het shirt van Draisma Dynamo.

De blijvers Nico Manenschijn, Jeroen Rauwerdink, Joris Berkhout, Sjors Tijhuis, Frits van Gestel, Jeffrey Klok, Ricardo Hofman en Stijn de Ruijter zijn bij de trouwe fans alom bekend, zo mag genoegzaam worden verondersteld. Is het niet vanwege liveoptredens dan wel door de livestreams waarmee iedereen de kampioensrace in het afgelopen seizoen kon volgen. Of Strikwerda’s jonge honden behalve blaffen ook kunnen bijten, mogen ze zondagmiddag voor het eerst onder bewijs stellen.

De selectie van Amysoft Lycurgus, dat maandag een oefentrip door Italië en Slovenië afsloot, kende afgelopen zomer nóg meer mutaties dan Draisma Dynamo. Coach Arjan Taaij moet maar liefst tien nieuwe spelers inpassen om het vertrek van sterkhouders als Bennie Tuinstra, Jerome Cross, Auke van de Kamp, Hossein Ghanbari en spelverdeler Sam Gortzak te compenseren. Als vervangers trokken de Groningers o.a. twee Amerikanen, een Noor en een Hongaar aan.

De Supercup betekent voor beide teams de serieuze test. De wedstrijd in de Draisma Dynamo Arena begint zondagmiddag om 15.00 uur. U komt toch ook kijken?

Tickets zijn online te bestellen op www.draismadynamo.nl

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.