Prima overwinning Draisma Dynamo in Nijmegen

Draisma Dynamo heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in Nijmegen door met 3-0 van het plaatselijke VoCASA te winnen. In het weekeinde waarin naaste concurrenten Sliedrecht en Orion beide naar Groningen afreizen voor een (inhaal)wedstrijd tegen Lycurgus, was het behalen van drie punten noodzakelijk om de achterstand op de concurrentie te verkleinen. En zo geschiedde. De Apeldoorners kwamen nauwelijks in de problemen en wonnen met duidelijke cijfers: 13-25, 21-25 en 15-25. Behalve de drie punten werd er ook gewerkt aan het vertrouwen. Belangrijk, want er wacht een drieluik bestaande uit zware thuiswedstrijden.

Trainer/coach Redbad Strikwerda startte met een basis bestaande uit Bart van Garderen, Nico Manenschijn, Wessel Blom, Bram Langevoort, Renzo Verschuren, Maikel van Zeist en de weer fitte libero Dustin Bontrop. Dit zevental startte gelijk scherp, gesteund door servicedruk van Verschuren. Eigenlijk werd direct een gaatje geslagen, dat gedurende de set alleen maar groter werd. Eén time-out en meerdere Nijmeegse wissels konden de Apeldoorners niet van hun stuk brengen zodat de set eenvoudig gewonnen werd.
Aan set twee werd minder goed begonnen, het was de thuisploeg die direct een klein verschil wist te creëren. Strikwerda zinde de achterstand niet: hij vroeg op 10-8 zijn enige time-out van de wedstrijd aan. Korte tijd later bracht Verschuren met een ‘getructe’bal, een niet perfect liggende set-up sloeg hij achter over zijn schouder in het Nijmeegse speelveld, de stand weer in evenwicht: 11-11. Draisma Dynamo drukte vervolgens door. Toen de voorsprong ruim genoeg was bracht Strikwerda middenman Stefan Boermans in voor Verschuren, die zijn knieën verder mocht sparen op de harde betonvloer. Uiteraard ook met het oog de belangrijke duels die volgen. Iets later kwam ook Cas Abraham in het veld, hij verving Langevoort. Op 20-22 volgde nog even een spannend en moment. De scheidsrechter gaf het punt aan de thuisploeg maar kwam op advies van zijn lijnrechter terug op zijn beslissing. Het werd daardoor 20-23 in plaats van 21-22. Een gelukje voor de bezoekers, want zo’n beetje iedereen in de sporthal zag dat de eerste beslissing van de scheidsrechter de juiste was. Het leverde de terecht protesterende Nijmegenaren een gele kaart op in plaats van een punt. Een ace van Abraham en een smash van Blom zorgden voor de tweede setwinst.
Met alleen Boermans in plaats van Verschuren startte Draisma Dynamo verder ongewijzigd aan de derde set. En set waarin vooral in het begin Van Zeist van zich deed spreken door meerdere killblocks. Daardoor liep het verschil gelijk weer behoorlijk op. Op 11-19 gunde Strikwerda passer/loper Tom van Steenis speeltijd, hij verving Langevoort. Niet veel later mocht ook de andere passer/loper (Blom) alvast gaan rusten, Abraham kwam opnieuw binnen de lijnen. Een killblock van Van Garderen (!) bezorgde de Apeldoorners het eerste van maar liefst 11 matchpoints. Twee daarvan werden nog weggewerkt, maar Van Steenis liet blijken de uitdrukking “drie maal is scheepsrecht” te kennen. Met zijn diagonaal geslagen smash was hij verantwoordelijk voor het laatste punt van de wedstrijd.
Grote tevredenheid aan de zijde van Draisma Dynamo, Ook bij coach Strikwerda. “Dit zag er goed uit, zoals we deze wedstrijd hebben gespeeld, daarmee kan ik prima leven”, aldus de Apeldoornse oefenmeester. Het is te hopen dat zijn ploeg dit niveau weet vast te houden en hopelijk er nog een schepje bij op kan doen. De Apeldoorners doen nog mee op drie fronten (nationale competitie, nationale beker en Europacup), en in al deze competities staat er nu een belangrijk duel voor de deur. Te beginnen aanstaande donderdag wanneer in Omnisport AJ Fonte do Bastardo het spits af bijt. Onze mannen moeten proberen de 3-0 uitnederlaag tegen de Portugezen ongedaan te maken. Dat betekent met 3-0 of 3-1 winnen, en dan vervolgens ook de – in dat geval – te spelen ‘golden set’ winnen. Alle andere uitslagen betekenen Europese uitschakeling.
Vervolgens volgt zondag 20 januari de competitiewedstrijd tegen Abiant Lycurgus. Ook dit duel wordt gespeeld in de Draisma Dynamo Arena. Deze klassieker begint zondag om 15.00 uur en wordt bovendien live uitgezonden op NOS Studio Sport. Maar in de sporthal naar de wedstrijd kijken is natuurlijk veel leuker. Zeker wanneer je niet in je eentje naar Omnisport komt. Dus opa’s en oma’s, ooms en tantes, buurmannen en -vrouwen, collega’s, vrienden en vriendinnen mee. Het moet zonder écht een familiefeestje worden.
En als kers op de taart volgt donderdag 24 januari de halve finalewedstrijd voor de beker nog. Ook in Omnisport. Sliedrecht Sport zal dan de tegenstander zijn. Wanneer Draisma Dynamo die wedstrijd wint staat het op zondag 17 februari in de bekerfinale. Dus ook dan hopen we op een vol huis. We zien u/jou de komende tijd dus vaak in de Draisma Dynamo Arena!