Draisma Dynamo knokt zich naar halve finale

De uitvoering liet wederom het nodige te wensen over. Draisma Dynamo’s enige constante factor blijft ook kort na de jaarwisseling dat er nauwelijks een constante lijn in het spel te ontdekken valt… Een zwaarbevochten 3-1 zege op VoCASA volstond desondanks voor het bereiken van de halve finale in het nationale bekertoernooi.

Vanzelf ging het zaterdagavond allerminst. De zich hardnekkig verwerende Nijmegenaren dwongen een kwalitatief betere thuisploeg vier sets lang om alles uit de kast te halen. Er kwam een flinke dosis karakter en wilskracht bij kijken om VoCASA definitief tot capituleren te dwingen in de Draisma Dynamo Arena. Draisma Dynamo startte met het zestal Rik van Solkema, Bram Langevoort, Wessel Blom, Maikel van Zeist, Freek de Weijer en Renzo Verschuren. De toeschouwers zagen Mats Kruiswijk enigszins verrassend op de libero-positie geposteerd staan. Na 25-19 winst in de eerste set, werd in de slotfase van het tweede bedrijf een 21-19 voorsprong uit handen gegeven: 23-25. Met twee keer 25-21 schudden Strikwerda’s manschappen VoCASA uiteindelijk met veel pijn en moeite van zich af. Plaatsing bij de laatste vier in de cupstrijd was hiermee bewerkstelligd.

“We wonnen dan wel de eerste set. Ook daarin gingen er al veel dingen zoals ze niet zouden moeten gaan. Zij kregen het idee dat er wat te halen viel. Zelf kreeg ik het moeilijk in de pass. Ze zochten constant mijn hoek. Uiteindelijk kwamen we onder die druk uit door wat te schuiven. Je moet zo’n wedstrijd winnen. Dat hebben we gedaan. We bleven er voor vechten. Voor elk punt”, sprak Bram Langevoort naderhand de hoop uit dat het team extra vertrouwen put uit het behaalde resultaat.
Voornaamste winstpunt voor de passer/loper zelf was dat hij de fysieke belasting doorstaan had. Een ontstoken kniepees hield de Vaassenaar bijna twee maanden langs de kant. “Ik ben zeker blij dat ik er weer sta. Sinds Lycurgus-uit had ik niet meer gespeeld. In oefenwedstrijden had ik al wel ritme opgedaan. Ik ben nog niet op het toppen van mijn kunnen, maar het voelt goed. Ik ben druk bezig om weer volledig fit te worden.”

Laatste obstakel richting finale wordt de winnaar van de zondag te spelen confrontatie tussen Topdivisionist Donitas en de hemelbestormers van Sliedrecht Sport. Ongeacht welke ploeg in de halve finale als tegenstander uit de bus komt, wil Bram Langevoort met Draisma Dynamo naar de finale op zondag 17 februari in Zwolle. “Om te winnen moet je van iedereen winnen. Wij gaan voor het hoogst haalbare.”
Voor meer foto’s van de wedstrijd klik hier.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.