PGE Skra Belchatow een maatje te groot voor Draisma Dynamo

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft de eerste wedstrijd in de 1/32 finales om de CEV cUP kansloos verloren. In de Draisma Dynamo Arena was PGE Skra Belchatow – zoals verwacht – een maatje te groot voor de equipe van Redbad Strikwerda.


image1.jpegHet was woensdagavond in alle denkbare opzichten een leerzame wedstrijd voor Draisma Dynamo.  Het ensemble van de Britse coach Joel Banks liet er geen gras over groeien. De actuele nummer vijf van de Poolse Plusliga viel te betrappen op weinig minpunten. Evenals Benfica twee weken eerder in de tweede kwalificatieronde voor de Champions League hebben de mannen uit Belchatow eenvoudigweg meer kwaliteit en ervaring in huis dan de sterkste ploeg van de eredivisie. 
 
Lukte het in de thuiswedstrijd tegen de Portugezen nog om in elk geval één set winnend af te sluiten. De oerdegelijke Polen gaven niets weg. De scores 16-25, 13-25 en 19-25 behoeven verder weinig toelichting. 
image2.jpeg 
De return in Polen moet weliswaar nog gespeeld worden, maar realistisch bekeken komt volgende week in het bijna 60 kilometer ten zuiden van Lodz gelegen Belchatow een vroegtijdig einde aan het Europacupseizoen van Draisma Dynamo.

image3.jpeg
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.