Ook Talentteam niet opgewassen tegen Draisma Dynamo

Draisma Dynamo blijft zonder puntverlies. Ook in de derde wedstrijd van het prille eredivisieseizoen pakte Apeldoorns volleybaltrots de volle buit. In de Draisma Dynamo Arena moest het Talentteam Papendal er op de late zaterdagmiddag met 3-0 aan geloven. Draisma Dynamo was nadrukkelijk gewaarschuwd. In de week voorafgaand aan de eredivisieherstart stelden de talenten hun talenten immers nog nadrukkelijk onder bewijs door de ploeg van Redbad Strikwerda in een oefenduel met 3-2 de baas te blijven. Zover liet Draisma Dynamo het niet nogmaals komen. In de eerste thuiswedstrijd na bijna tien maanden maakte de eredivisiekoploper korte metten met het enige team in ‘s lands hoogste speelklasse dat constant heeft door mogen trainen.
 
De technische staf gaf spelverdeler Joris Berkhout, Ricardo Hofman en libero Jeffrey Klok voor het eerst een basisplek. Nico Manenschijn, Maikel van Zeist, Wessel Blom, Sjoerd Hoogendoorn completeerden Draisma Dynamo’s starting seven. Tot 21-21 hielden de bezoekers gelijke tred. Het binnen de lijnen brengen van Jeroen Rauwerdink voor Hofman betekende het laatste duwtje naar de 25-22 setwinst. Halverwege de eerste set had ook de met enkelklachten kwakkelende Sjors Tijhuis al zijn rentree gemaakt.
 
Hoewel het Talentteam zich in de tweede en derde set hardnekkig bleef verweren, beschikte de thuisploeg duidelijk over meer inhoud.  Met name het geweld van Nico Manenschijn (14 punten) en Sjoerd Hoogendoorn (12) bleek iets te veel van het goede voor de formatie van coach Arnold van Ree. Met 25-16 en 25-18 behaalde Draisma Dynamo een afgetekende 3-0 overwinning. Het laatste punt kwam op naam van invaller Nathan Fullerton
 
Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehoudenis ter nagedachtenis aan Ton Dijck en Saakje Boermans, twee clubiconen die de Dynamo-familie sinds de laatste thuiswedstrijd zijn ontvallen.


Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.