Streng protocol bij thuisduels in Draisma Dynamo Arena

Voor het eerst sinds een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Lycurgus op 4 maart van het afgelopen jaar gaat Draisma Dynamo zaterdag weer in eigen huis op jacht naar eredivisiepunten. Om het bezoek van het Talentteam Papendal en aansluitend ook alle overige optredens in de Draisma Dynamo Arena in goede banen te leiden, wordt een streng coronaprotocol gehanteerd.

De Stichting Topvolleybal Dynamo, Omnisport en de Nevobo laten niets aan het toeval over om alle wedstrijden in de huidige coronatijd zo veilig mogelijk te laten verlopen. Alles wordt in het werk gesteld om besmettingsgevaar uit te bannen. De protocollen zijn gebaseerd op alle actueel geldende overheidsmaatregelen, het NOC*NSF-protocol van 14 december jl. en diverse door de volleybalbond opgestelde richtlijnen.

Alle eredivisiewedstrijden vinden voorlopig plaats zonder publiek. Slechts voor vooraf aangemelde bestuursleden en mediavertegenwoordigers bestaat de mogelijkheid een wedstrijd live bij te wonen. Ook zij dienen echter te voldoen aan alle opgestelde spelregels. Zo mogen zij niet eerder dan een half uur voor aanvang de zaal betreden, dienen ze bij binnenkomst hun handen te desinfecteren, moeten ze op de omloop gebruik maken van de op de vloer aangegeven looproutes en is het op de tribune enkel toegestaan plaats te nemen op een met een groene sticker voorziene stoel. Tevens geldt de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Wie onverhoopt corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft, wordt de toegang tot de hal geweigerd. LEES HIER HET VOLLEDIGE PROTOCOL: Draisma Dynamo covidprotocol media+bestsuursleden 

Zoals directeur Jeroen Dona al verkondigde in het najaarsmagazine van de Businessclub Dynamo voldoet Omnisport aan alle voorwaarden om coronaproof sport te bedrijven. “Het toverwoord van corona is spreiding. Het allerbelangrijkste van spreiding is ruimte. En als er iets is waar we in Omnisport geen gebrek aan hebben, dan zijn dat vierkante meters. Bij ons kan iedereen voldoende afstand houden. Die anderhalve meter kan overal gewaarborgd worden.”

Thuisblijvers hoeven zaterdag desondanks niets te missen van de eerste match die Draisma Dynamo na 318 dagen in eigen huis speelt. Vanaf 17.00 uur kan iedereen via de livestream volgen of de Strikwerda-equipe ook haar derde duel na de hervatting van de eredivisie winnend afsluit. Quinty Wolters voorziet het duel tegen het Talentteam van deskundig commentaar.

Tekst: Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.