Joost Kooistra blikt terug op de Bekerfinale van 2002

In een tijd waarin er, als gevolg van de coronapandemie, helaas nauwelijks of geen actueel sportnieuws te melden valt, blikken we met oud-betrokkenen terug op memorabele momenten uit de geschiedenis van Dynamo Heren-1. Met hen kijken we terug naar bijzondere wedstrijden en/of behaalde titels.

Het is alweer een poosje terug, maar ook de Bekerfinale van 2002 is een mooi moment om aan terug te denken. In ‘De Maaspoort’ in Den Bosch wonnen de mannen van Piet Zoomers/D op 31 maart de Bekerfinale van Omniworld/AMVJ.

Even nadenken…

Joost Kooistra, destijds speler van Piet Zoomers/D, moet wel even diep in zijn geheugen graven wanneer hij terugdenkt aan de wedstrijd. “Dan moet ik eerst uitzoeken welke wedstrijd dat was en waar die plaatsvond”, zegt hij lachend. 

Libero-positie

Na het zien van een foto schiet het Kooistra ineens te binnen. “In dat seizoen was het mijn enige wedstrijd voor Piet Zoomers/D als libero. Ik weet nog dat ik mij opofferde voor het team. Normaliter zou ik als passer/loper spelen, maar door problemen op de libero-positie ben ik die toen gaan invullen. “Justin Sombroek kwam vervolgens op de plaats van Kooistra te spelen. “Dat had effect, gelukkig.”

Winst

“Winst is altijd mooi. Elke prijs is mooi”, gaat Kooistra verder. “Deze was er wel één met een dubbel gevoel. Het was jammer dat ik de bekerfinale niet als passer/loper heb gespeeld maar als libero. Aan de andere kant was het juist daarom ook wel iets om trots op te zijn”, vindt Kooistra. “Vanwege de problemen op de libero-positie was ‘t op dat moment het beste voor het team. Jezelf opofferen en dan nog winnen ook, dat geeft toch een goed gevoel. Prijzen pakken was het doel… En als het niet rechtsom gaat, dan maar linksom…” 

Tekst: Quinty Wolters || Foto: Ronald Hoogendoorn

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.