Halve finale play-offs binnen handbereik na zege in Groningen

De kans dat Draisma Dynamo de kwartfinales van de play-offs om de landstitel kan overslaan is sinds zondagmiddag toegenomen. Door de 3-2 overwinning bij Nova Tech Lycurgus komt directe plaatsing voor de halve finale binnen handbereik.
Draisma Dynamo begon zwak in Martini Plaza, maar wist zich na de 25-16 nederlaag in de eerste set goed te herstellen. Vanaf de tweede set waren de bezoekers uit Apeldoorn beter bij de les en trokken ze de score in evenwicht: 21-25. Na de twee gelijkopgaande sets die volgden (25-23, 23-25), moest de vijfde set de beslissing brengen. Evenals een week eerder in Doetinchem trok Draisma Dynamo hierin opnieuw aan het langste eind: 11-15.
In de twee thuiswedstrijden waarmee Draisma Dynamo de reeks wedstrijden in de A-poule afsluit, kan de halve-finaleplek definitief worden veiliggesteld.