Geslaagde tweede editie Draisma Dynamo Sportcafé

image0.jpeg
De tweede editie van het Draisma Dynamo Sportcafé is met groot enthousiasme ontvangen. Meer dan 160 geïnteresseerden waren dinsdagavond in Omnisport getuige van een boeiende bloemlezing van neuroloog en oud-volleyballer Bas Bloem over hoeveel baat Parkinsonpatiënten hebben bij bewegen en gezond leven. 
In het aansluitende tafelgesprek onder leiding van Maarten Tip lieten professor Bloem, FC Twente-trainer Ron Jans, Apeldoorns wethouder van topsportzaken Jeroen Joon en Redbad Strikwerda hun licht schijnen over onder meer het WK voetbal en de benadering van de media. 
image1.jpeg
In verlengde van de Parkinson-presentatie kwam ook het vermeende gevaar van koppen bij voetbalwedstrijden ter sprake. Ron Jans toonde zijn bedenkingen over een mogelijk verbod daarop. “Als je dingen gaat verbieden, dan wordt het vaak alleen maar slechter. Zo is de Maffia ontstaan.”
image5.jpeg
Redbad Strikwerda wilde desgevraagd wel het een en ander kwijt over zijn stokpaardje, de nivellering van het Nederlandse clubvolleybal. De Draisma Dynamo-coach meent dat de topteams in de eredivisie zich moeten behelpen met vijfde-keus-spelers. Om kans te maken op Champions League-kwalificatie is volgens Strikwerda een budget nodig van minstens 2,4 miljoen euro. “Het is één grote armoede”, aldus 
image6.jpeg
Laura Dijkema, die aanvankelijk ook zou aanschuiven, had een geldig excuus om haar komst naar Apeldoorn te annuleren. De Oranje-spelverdeelster tekende in de week voorafgaand aan het Sportcafé een contract bij het Italiaanse HR Marcerata. In haar plaats kwam wethouder Joon vertellen hoezeer de Gemeente Apeldoorn naar zijn mening de topsport ter plaatse omarmt.
image2.jpeg
Ook Bas van de Goor kwam voorbij. De van een fietsongeluk herstellende oud-volleybalinternational nam een check van ter waarde van 3500 euro in ontvangst voor zijn stichting, een schuld die nog openstond van het eerste Sportcafé in oktober 2019.
image3.jpeg
Een veiling onder leiding van een heuse veilingmeester sloot het avondvullende programma af. Een deel van de opbrengst van het loven en bieden komt ten goede aan de strijd van Bas Bloem tegen Parkinson. “Die strijd gaan wij winnen”, verklaarde de ambassadeur van ParkinsonNL tijdens zijn voordracht vol overtuiging.

image4.jpeg

Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.