Europees weerzien met IBB Polonia London

Draisma Dynamo mag het in de zestiende finales CEV Cup opnemen tegen een oude bekende: IBB Polonia London. De thuiswedstrijd in de Draisma Dynamo Arena staat gepland op woensdag 11 december. Een week later volgt de return in de Engelse hoofdstad.

{CAPTION}

De regerend landskampioen van Engeland strandde woensdagavond in de eerste ronde van de Champions League op Mladost Zagreb. Na al in de eerste wedstrijd op 22 oktober met 3-0 het onderspit te hebben gedolven, slaagde IBB Polonia er bij de return in eigen huis niet in de in Kroatië opgelopen schade ongedaan te maken. Nadat ook de thuiswedstrijd 3-0 verloren ging in de Copper Box Arena van het Londense Olympic Park mogen de Londenaren niet verder dansen op het kampioenenbal.

In het seizoen 2016-2017 stuitte Draisma Dynamo in de achtste finales van de Challenge Cup al eerder op IBB Polonia. Door een 3-1 overwinning in Apeldoorn legde de equipe van trainer Bas Hellinga de basis voor het bereiken van de kwartfinale. In het nationale sportcentrum van Crystal Palace won Draisma Dynamo de benodigde twee sets om plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen.

Van de huidige Draisma Dynamo-selectie waren Nico Manenschijn, Wessel Blom, Renzo Verschuren en Mats Kruiswijk op 1 februari 2017 in de heksenketel van Crystal Palace al van de partij. Ook Seain Cook treft bij IBB Polonia de nodige oude bekenden. Draisma Dynamo’s Schotse passer-loper veroverde afgelopen seizoen in het shirt van de komende Europacupstander de Engelse landstitel.

Tekst: Rob Kruitbosch
Foto: Steve Smith/sandsphotos.co.uk

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.