Eenvoudige zege bij eredivisiestart voor Draisma Dynamo

image0.jpeg
Draisma Dynamo beleefde zaterdagavond een vlekkeloze competitiestart. Het begon aan eredivisieseizoen met een eenvoudige overwinning. De talenten van Redbad Strikwerda hadden slechts een uur nodig om het Talentteam Papendal te verslaan.
Vier dagen na een zware bevalling in Skopje, waar ten koste van OK Strumica Nikob een plek in de tweede kwalificatieronde van de Champions League werd veiliggesteld, gingen de mannen van Draisma Dynamo daarmee weer over tot de orde van de dag. Niet gehinderd door een gebrek aan beveiligers en kantinepersoneel zoals elders kon er in de Draisma Dynamo Arena gelukkig wel gewoon worden gevolleybald.
Business as usual dus. Met de eerste drie punten op weg naar de titelverdediging als resultaat. De setstanden 25-17, 25-16 en 25-19 spreken boekdelen.
Opvallend gezicht in de selectie van Draisma Dynamo was Rik van Solkema. De 23-jarige diagonaal, die Draisma Dynamo in 2020 verliet, zat na omzwervingen in België en Tsjechië zonder club en keert voorlopig terug op het oude nest. Als Dynamo-lid is de Fries speelgerechtigd in eredivisieverband.
image1.jpeg
In aansluiting op de competitie-ouverture staat Draisma Dynamo een drukke week te wachten. Dinsdagavond komt het alweer in actie in Europees verband. In de Draisma Dynamo Arena staat de heenwedstrijd van de tweede CL-kwalificatieronde tegen het Portugese Benfica op het programma. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.
Drie dagen later, op vrijdag 7 oktober, mag de regerend landskampioen zich opmaken voor de eerste eredivisietopper van het nog prille volleybaljaar. Draisma Dynamo gaat dan op bezoek in Doetinchem (20.00 uur) bij Active Living Orion, dat in het voorjaar tegenstander was in de play-off finale om de landstitel.
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.