Een ballon die knapt

Zaterdag mochten wij weer in eigen huis aantreden. We speelden tegen de nummer 3 van vorig seizoen en de huidige nummer 3 van de competitie. Een zware opgave, maar na een hele sterke trainingsweek trokken wij vol zelfvertrouwen ten strijde. Tijdens de voorbespreking mocht iedereen een ballon laten knallen en uitspreken waar we voor gingen. Er valt geen bal zomaar op de grond, werken voor alles. Veel enthousiasme en vertrouwen in ons eigen spel.

Dat vertrouwen zakte in de eerste set meteen al weg toen Michael de eerste time-out moest aanvragen bij een stand van 0-6. Vocasa opende blokkerend erg snel en wij kregen de bal deze hele set maar moeilijk op de grond. Na 2 aces van Heleen kwamen we een beetje los (4-9). Toch blijven we veel eigen fouten maken zonder daar veel scores tegenover te zetten. Op 13-19 komt Lianne voor Caya en een punt later verruilde Nikky haar plek voor Melissa. Nog wel een mooi killblock van Yolenthe voor de 16-21. Typerend met een eigen fout de teleurstellende setstand van 17-25 op het bord.


In set 2 mocht Melissa blijven staan en zijn we in staat om er een echte wedstrijd van te maken. Yolenthe start met een killblock en serveert daar zelf een ace achteraan en met 3-0 zijn we weg. Nog een slim tipballetje vanaf de steek en Yolenthe noteert 6-3. This girl is on Fire! Op 11-10 dan toch al de time-out en op 12-12 al onze 4e foutservice. Vocasa profiteert met een sterke serviceserie en loopt uit naar 14-18. Nog maar een Ace van Yolenthe maakt 16-19 en op 17-21 komt Sam het veld in voor Lieke. Ook zij maakt meteen een Ace en even later is het Noa met de ace 20-22. Lianne hard door het blok heen en nog een Ace van Noa maakt 22-22. Gevolgd door een foutservice en de set geĆ«indigd met een netfout. Het is net een ballon die knapt. Je serveert 5 aces, maar ook 6x fout. We scoren 7 punten, maar geven er ook 6 weg.


In de derde set maar een andere opstelling proberen. Joyce op de diagonaal en Lianne en Sam in de basis. Aan het begin van de set gaat het erg gelijk op en halverwege een stand van 14-14. Na een mooi Killblock van Joyce was het nog steeds gelijk: 19-19. Lieke in het veld voor Sam en een mooie aanval van Lianne noteert 21-20. Vervolgens gooit de libero van Vocasa een overnameset op de antenne, al dacht Vocasa daar anders over.. Lotte serveert vervogens een mooie ace en daarna kan Joyce hard via het blok uit slaan en noteren we 25-21. Terug in de wedstrijd, maar het gaat niet vanzelf. Ook nu serveren we 6x fout, maar gelukkig konden we netto +9 noteren uit onze aanval. Dan toch maar weer die vijfsetter.


In set 4 bleef Lieke staan voor Sam. Een blokvrije nek van Yolenthe en 2 killblocks van Lotte brachten ons op 10-10. Op 14-15 de dubbele wissel met Sam en Kelly en nu is het Vocasa die de foutjes maakt; 17-15. Caya kan 2x hard diagonaal de bal erin rammen naar 19-18 en op 19-19 de dubbele wissel weer terug. Na een onmogelijke set-up van buiten de lijnen van Caya wist Lianne de bal heerlijk hard op de grond te werken en hebben wij het eerste gaatje; 22-20. Door een foutje van Vocasa komen we op 24-22 en hebben we 2 setpoints. Net als in de voorbespreking knalt hier het ballonnetje en maken we 3 aanvallende fouten en laten we Vocasa weggaan met 24-26; 1-3. 


Op deze wijze puntloos achter blijven doet pijn. We hebben genoeg punten om te verbeteren en gaan er volgende week weer vol tegenaan. Dinsdag koken wij bij en voor onze sponsoren om er zaterdag te staan in de 2e ronde van de Nationale Beker. We krijgen dan 2e divisionist Halley D1 en Topdivisionist PDK Huizen op bezoek. We hopen dat jullie ons weer in grote getalen komen aanmoedigen.


Tekst: Michael Beugelsdijk

Fotografie: Peter Donderwinkel

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.