SSS eitje voor Draisma Dynamo in aanloop naar Oktoberfest

Het Oktoberfest in het Dynamocafé kon zaterdagavond mooi op tijd beginnen. Draisma Dynamo had er zin in. Door korte metten te maken met Advisie/SSS konden de spelers en de leden van het begeleidingsteam al na ruim een uur hun werkkleding vervangen door een Lederhose en een bijpassend ruitjesoverhemd.


  
Draisma Dynamo gaf in de Veluwse derby het best denkbare antwoord op de midweekse nederlaag in Doetinchem. Het binnenhalen van de eerste zege van het prille seizoen was niet alleen leuk voor de statistieken. Met name de overtuigende manier waarop de afgetekende 3-0 overwinning tot stand kwam, stemde tot tevredenheid. Een geconcentreerd spelende thuisploeg liet er voor de Barneveldse gasten van meet af aan geen twijfel over bestaan dat er iets te halen viel in de Draisma Dynamo Arena. De setstanden 25-14, 25-9, 25-21 spraken wat dat betreft boekdelen.
  
Coach Redbad Strikwerda liet Jeroen Rauwerdink, Renzo Verschuren, Rik van Solkema, Wessel Blom, Maikel van Zeist, spelverdeler Freek de Weijer en libero Jeffrey Klok starten. In het derde bedrijf kwamen Sjors Tijhuis, Matts Kruiswijk, Seain Cook (als libero) kort binnen de lijnen. Ook Mike van Cooten, de 20-jarige diagonaalspeler van het Heren 2-team van SV Dynamo, mocht aan het einde van de set eventjes ruiken aan het grote werk en zijn eerste punt in de eredivisie laten aantekenen. 
  
Rik van Solkema was na Jeroen Rauwerdink (14 punten) met negen aanvalspunten, een blokpunt en een servepunt de meest trefzekere man aan Apeldoornse kant. Van Solkema vond dat de bekerhouder zich prima hersteld had van de verliespartij tegen landskampioen Orion. “We waren het erover eens dat het beter moest dan we hebben laten zien. Ons niveau ligt hoger dan woensdag. We hadden ons voorgenomen om meteen die eerste set er volle bak op te gaan. Dat ging goed. We hebben heel constant gespeeld”, blikte de diagonaalaanvaller tevreden terug op het optreden van zaterdagavond.
  
Draisma Dynamo’s revelatie van het afgelopen volleybaljaar is zich eveneens bewust dat zowel zijn eigen spel als dat van het team de komende weken en maanden verder moet verbeteren. Van Solkema zich niet van de wijs brengen door het opgeschroefde verwachtingspatroon. Extra druk legt hij zichzelf niet op. “Ergens wel, ergens niet. Ik blijf één van de jonkies. Het beïnvloedt me niet negatief. Vorig jaar kende niemand mij en verwachtte ook niemand wat van mij. Ik hoop de stijgende lijn verder door te trekken. Als team gaan wij onze dingetjes ook op orde krijgen. Wij worden elke week beter.”

Tekst: Rob Kruitbosch 
Foto’s: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.