Draisma Dynamo winnend van start in kampioenspoule

image2.jpeg
Draisma Dynamo is voortvarend van start gegaan in de kampioenspoule. Het won de eerste van de reeks van tien wedstrijden waarin een plek in de play-off finale moet worden afgedwongen met 3-1 bij Simplex SSS.

Het betrof de derde ontmoeting tussen de beste Veluwse volleybalteams in acht dagen tijd. Nadat de mannen van Redbad Strikwerda zich een week eerder al ten koste van de Barnevelders tot bekerfinalist had gekroond, kwamen ze zaterdagavondwederom als winnaar uit het strijdperk. Alleen in de tweede set, die kansloos met 25-18 verloren ging, liep het qua resultaat voor de bezoekers uit Apeldoorn niet zoals het zou moeten. Met 27-29, 23-25 en 22-25 zat Draisma Dynamo in de overige sets wel aan de goede kant van de score.
image4.jpeg

Redbad Strikwerda stelde na afloop tevreden vast dat zijn ploeg minder fouten had gemaakt dan bij het met 3-1 verloren competitieduel in Barneveld in november. “We hebben in elk geval geen 24 foutservices gemaakt zoals in die wedstrijd”, stipte Draisma Dynamo’s coach na afloop met het Match report in de hand aan. In de drie gewonnen sets zat het scoringspercentage aanvallend telkens boven de 50 procent, constateerde Strikwerda. “Alleen in de tweede set scoorden we maar 28 procent. Dat is veel te weinig.”
image5.jpeg

Over de hele wedstrijd genomen was hij gematigd tevreden “We gaan vooruit. Dit is wat we konden. We gaven een heleboel vrije kansen weg, waardoor we in de problemen kwamen. Cruciaal was dat wij de derde set wonnen. Het verschil werd gemaakt in de aanvalsfouten die zij in de derde en de vierde set maakten. Dat ze zo’n laatste bal in het net serveren, is ook heel behulpzaam. Ik vond ons wel uitermate flexibel. We bleven goed op de been in het side-out spel. Ramon Martinez had het lastig vanavond. Met dank aan Martijn Brilhuis, die er achttien inslaat terwijl hij niet eens voluit kan gaan, behouden we de overhand.”
image3.jpeg

Om voor het derde opeenvolgende jaar de play-off finale te halen moet Draisma Dynamo de komende wedstrijden in de kampioenspoule vol aan de bak, zo duidt Strikwerda aan. Vanwege de geringe onderlinge verschillen tussen de Top-5 teams in de reguliere competitie verwacht de kampioenstrainer dat elke set zwaar weegt. “Er is in deze poule geen enkele tijd om iets te ontspannen.”

image6.jpeg

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.