Draisma Dynamo verslaat ook koploper SSS in vijfsetter

image0.jpeg
Draisma Dynamo won zaterdagavond de tweede bloedstollende vijfsetter binnen één week. Bleef de Strikwerda-equipe woensdagavond in Groningen Samen Lycurgus al in een onvervalste thriller de baas, nauwelijks 72 uur later versloeg de kampioen koploper Simplex SSS in een kolkende Draisma Dynamo Arena met 3-2.

Peter Wesselink was na afloop van een meeslepende topper niet de enige die tevreden naar huis ging. De Apeldoornse voetbaltrainer, die het laatst werkzaam was bij derdedivisionist DVS ’33 uit Ermelo, liep afgelopen week ‘stage’ bij de landskampioen en verklaarde in aansluiting op het spektakelstuk tegen SSS vaker terug te komen. De oud-profvoetballer van Vitesse en Go Ahead Eagles mocht gedurende het ‘kijkje in de keuken’ overal bij aanwezig zijn en zag volop zaken waar hij bij zijn toekomstige club SV Urk wel wat mee kan.

Wat de overige toeschouwers in een goed gevulde Draisma Dynamo Arena te zien kregen, was ook iets wat zij graag wekelijks willen zien. Een meer dan twee uur durend spektakel. Avondvullend entertainment. Strijd van begin tot eind. Twee ploegen die elkaar tot het uiterste uitdagen.

De omvangrijke supportersschare uit Barneveld werd aangedreven door in een groen T-shirt gestoken neuroloog Bas Bloem, die op 6 december jongstleden de bezoekers van het uiterst succesvol verlopen Draisma Dynamo Café aan zijn lippen kluisterde met zijn boeiende voordracht over hoeveel baat Parkinsonpatiënten hebben bij bewegen en gezond leven.

Helaas voor volleybalvader Bloem, wiens zoon Jochem bij de verliezende partij zat, en de overige enthousiaste Barnevelders op de tribunes van de Draisma Dynamo Arena kan er maar één de beste zijn. In de vijfde set perste thuisploeg Draisma Dynamo er nog één keer alles uit om de Barnevelders definitief van zich af te schudden. Setstanden: 25-20, 22-25, 25-18, 16-25, 25-12.
image2.jpeg

Dat zijn ploeg met nog drie wedstrijden te spelen nog altijd drie punten achterstaat op de koploper uit Barneveld vindt Redbad Striwerda van ondergeschikt belang. Om uiteindelijk de landstitel te prolongeren zal het de komende weken simpelweg beter moeten, stelde de winnende coach naderhand.

“We zijn nog lang niet op het gewenste niveau. In één set zaten we aanvallend onder de 30 procent, in de ander onder de 40. We moeten zorgen dat we dat niet meer doen. Daar moeten we op de training dag in dag uit keihard aan werken. Je moet trainen om beter te worden. En als we beter willen worden, heb je ook trainingsweken nodig. Feitelijk hebben we in deze periode geen trainingstijd”, kijkt de trainer er reikhalzend naar uit om zijn manschappen richting de eindfase van het seizoen weer beter onder handen te kunnen nemen.
image3.jpeg

Topwedstrijden van het kaliber van zaterdagavond kunnen er wat Strikwerda betreft desondanks niet genoeg gespeeld worden in de eredivisie. “Dit zijn uitstekende wedstrijden. SSS dwong ons tot het uiterste. Zij verdedigden uitstekend.”

image1.jpeg📸:Wout van Zoeren meer foto’s van de wedstrijd zijn te zien op https://wozopro.nl/volleybal/nggallery/volleybal-test/28-januari-2023-draisma-dynamo-simplex-sss

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.