Draisma Dynamo plaatst zich voor play-off finale en gaat op herhaling tegen Orion

image0.jpeg

Het is Draisma Dynamo gelukt. Door een 3-0 overwinning op Simplex SSS plaatste de equipe van het duo Redbad Strikwerda en Ivo Martinovic zich voor het derde jaar op rij voor de play-off finale. Het mag daarin op herhaling tegen Active Living Orion, dat ook vorig jaar tegenstander was in de eindstrijd.
Er waren zaterdagavond meerdere scenario’s denkbaar om de finaleplaats definitief veilig te stellen. Draisma Dynamo liet het niet afhangen van wat in Doetinchem bij het gelijktijdig gespeelde duel tussen Active Living Orion en bekerwinnaar Samen Lycurgus gebeurde. De landskampioen van 2021 en 2022 nam het heft in eigen handen en plaatste zich geheel op eigen kracht voor de best-of-five serie waarin de beslissing valt over het kampioenschap van 2023.
image1.jpeg
De teleurstelling over de verloren bekerfinale van Tweede Paasdag tegen Samen Lycurgus en de pijn over de zware blessure van – de vrijdag in Rijnstate in Arnhem geopereerde – Ramon Martinez-Gion bracht het vlaggenschip van kapitein Strikwerda niet uit koers. Met de scores 25-22, 25-20, 25-20 schoof een ontspannen en onverstoorbaar ogende thuisploeg de poort na de eindstrijd definitief open.
image2.jpeg
Die ontspanning was volgens Redbad Strikwerda slechts schijn. “Het is niet ontspannen. Je weet van het belang. En je weet vooraf niet wat de tegenstander voor energie gaat brengen. Niet alles ging perfect, maar we hebben vanavond goed teamspel laten zien. In die derde set hadden we even wat opstartproblemen, maar knalden we er uiteindelijk overheen”, was Draisma Dynamo’s coach goed te spreken hoe het ‘meest veerkrachtige team van de eredivisie, zoals hij zijn ploeg in de loop van het seizoen al eens omschreef, zich over de verloren bekerfinale in Den Bosch heen zette.
image3.jpeg
De finalisten Draisma Dynamo en Active Living Orion sloten de kampioenspoule af met evenveel punten. Het ‘doelsaldo’, ofwel het verschil tussen het aantal gewonnen en verloren sets, viel na tien gespeelde wedstrijden nipt uit in het voordeel van Orion. Vandaar dat de Doetinchemmers als poulewinnaar de aanstaande reeks wedstrijden in de play-off finale donderdagavond mogen starten met een thuiswedstrijd.

image4.jpeg📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal/nggallery/volleybal-test/15-april-2023-draisma-dynamo-simplex-sss/page/2

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.