De geschiedenis herhaalt zich in Den Bosch

image0.jpeg
De ene wedstrijd is de andere niet. Ruim 44 uur nadat Draisma Dynamo in Groningen in de kampioenspoule een ferme tik uitdeelde aan Samen Lycurgus, sloegen de Groningers op Tweede Paasdag in de finale om de nationale beker keihard terug. In de bijna uitverkochte Maaspoort trokken de noorderlingen met 3-1 (25-19, 22-25, 25-22, 25-19) aan het langste eind.
Voor de derde keer sinds 2020 vormde Lycurgus in de cupfinale een onneembare horde voor Draisma Dynamo. Al deed de nederlaag minder pijn dan de zware achillespeesblessure van Ramon Martinez-Gion die de eindstrijd overschaduwde. 
image1.jpeg
Drie jaar eerder sloeg Lycurgus in dezelfde hal in Den Bosch op een vrijwel identieke zijn slag. Destijds leidde een enkelblessure van Maikel van Zeist het finaleverlies tegen de Groningers in. En dan was er in coronajaar 2021 ook nog die uitgestelde eindstrijd waarin een door talrijke coronabesmettingen verzwakt Draisma Dynamo niet voldoende hersteld was om Lycurgus te bedwingen. De credits gaan naar het team van Arjan Taaij, dat wederom optimaal profiteerde van onvoorziene omstandigheden.
Yannick Bak had genoten van de ambiance in de Maaspoort, maar stapte desondanks na vier sets met een onbevredigend gevoel én een zilveren medaille om de nek de zaal weer uit. Een ervaring rijker, een illusie armer. “In de tweede set kwamen wij goed terug. Maar er daarna eventjes overheen vliegen, doe je natuurlijk nooit in zo’n finale. Ik sla in die laatste set twee ballen uit. In die set die wij wonnen, deed ik dat wel goed. Het is balen. Het is niet anders. De blik gaat weer vooruit. We zijn nog volop in de race voor het kampioenschap. Dat is de nieuwe focus.” 
Een lichtpuntje aan Apeldoornse kant was de invalbeurt van Sjors Tijhuis. Nauwelijks twee maanden geleden hield de middenaanvaller rekening dat hij wellicht nooit meer op topniveau zou kunnen volleyballen. Inmiddels lijkt de volleybaltoekomst van de jongste Tijhuis er weer een stuk zonniger uit te zien. Na een operatieve ingreep aan zijn schouder, lijkt hij op de weg terug en hoopt hij in een eventuele play-off finale eveneens zijn speelmomenten te kunnen pakken.
image2.jpeg
Veel tijd om te treuren is er niet voor Draisma Dynamo. Na de verloren bekerfinale bestaat er nog één kans om seizoen met een prijs af te sluiten. De pupillen van Redbad Strikwerda weten wat ze te doen staat. Bij een overwinning in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Simplex SSS bereiken ze geheel op eigen kracht de best-of-five serie die de strijd om het landskampioenschap beslist. Om niet afhankelijk te worden van het resultaat van de tweestrijd tussen de twee enige overgebleven concurrenten Active Living Orion en bekerwinnaar Lycurgus, zou het winnen van twee sets eveneens al volstaan voor plaatsing voor de play-off finale.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.