Draisma Dynamo plaatst zich voor bekerfinale

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft zich zondagmiddag ten koste van Simplex SSS geplaatst voor de eindstrijd om de nationale volleybalbeker. Na de 3-1 zege van zaterdagavond in Barneveld had de tienvoudig bekerwinnaar tijdens de return in Apeldoorn aan het winnen van twee sets voldoende om de finaleplek veilig te stellen.
In sporthal de Meerwaarde in Barneveld zetten de pupillen van coach Redbad Strikwerda zaterdag de eerste stap. Na 25-15 verlies in de eerste set, namen de bezoekers uit Apeldoorn het heft in handen: 13-25, 18-25, 18-25. Met deze overwinning verschafte Draisma Dynamo zich een uitstekende uitgangspositie voor de wedstrijd in eigen huis.
image1.jpeg
In een goed gevulde Draisma Dynamo Arena volgde een dag later deel 2 van de halve eindstrijd. Draisma Dynamo deed wat het moest doen. Het pakte de twee sets die het moest winnen. Het hardnekkige verweer van SSS zorgde ervoor dat de thuisploeg tot het uiterste moest gaan. Met de ace waarmee Ramon Martinez Gion de winst in de vierde set binnenhaalde, was de klus geklaard. De finale was bereikt. Dat de gasten uit Barneveld aansluitend de vijfde set en de wedstrijd wonnen, veranderde daar niets meer aan. Setstanden: 25-23, 20-25, 22-25, 25-17, 12-15.
image2.jpeg
Ondanks het bereiken van de finale plaatste Redbad Strikwerda na afloop wel enkele kanttekeningen bij het optreden van zijn ploeg. “Ik vond ons niet goed genoeg. Het lukte ons niet om druk op hun te leggen en de pass eruit te halen. Daarnaast was hun diagonaal veel beter dan zaterdag. We hebben dat te laat opgelost. Al valt dat ook mezelf aan te rekenen. Maar als je ziet hoe we zo’n tweede set weggeven. Dat gaat veel te makkelijk. Met allemaal van die ballen die net uit vallen”, wijst de verliezende en tegelijkertijd winnende trainer erop dat er de komende weken nog volop werk aan de winkel is.
image3.jpeg
Strikwerda juicht het spelen van de halve finale in een uit- en een thuiswedstrijd niet toe. “Dat we die vijfde set verloren, interesseert me helemaal niets. Dit is nou eenmaal het systeem. Maar zo’n set voegt helemaal niets toe”, was de Draisma Dynamo-coach duidelijk.
image4.jpeg
In de bekerfinale is Samen Lycurgus de tegenstander. De finale vindt plaats op maandag 10 april (Tweede Paasdag) in de Maaspoort in Den Bosch. 
Het vizier van Draisma Dynamo gaat de komende weken eerst op de kampioenspoule. Hierin moet de regerend landskampioen zich opnieuw proberen te plaatsen voor de play-off finale. Draisma Dynamo begint aan deze lastige opdracht op zaterdag 25 februari uitgerekend uit bij SSS. “We moeten er meteen weer staan, anders is onze voorsprong op hun weer weg. In die kampioenspoule gaat elke set belangrijk worden. Dat is wel mooi. Want hoe dichter het niveau bij elkaar ligt, hoe beter dat is”, aldus de kampioenscoach.
image5.jpeg
De dubbel – landstitel en bekerwinst – ligt voor het grijpen voor Draisma Dynamo. De laatste keer dat Draisma Dynamo in één seizoen kampioen en bekerwinnaar werd, heette de trainer ook Redbad Strikwerda. “Dat was in 2010. Met onderen anderen Nimir Abdel-Aziz in de ploeg. We pakten toen met een veredeld jeugdteam de dubbel”, weet Strikwerda nog maar al te goed.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.