Draisma Dynamo na dubbel definitief als tweede de play-offs in

Na de dubbel van dit weekend tegen ComputerPlan/VCN en Amysoft Lycurgus heeft Draisma Dynamo definitief beslag gelegd op plek twee in de reguliere eredivisiecompetitie.

Door de 3-0 zege (25-15, 25-17, 25-18) op de nummer voorlaatst uit Capelle aan den IJssel kon het als derde geklasseerde Lycurgus de regerend landskampioen al niet meer inhalen op de ranglijst. Draisma Dynamo beschouwde het prestigeduel van zondag in Groningen desondanks niet als een verplicht nummer. In een bijna twee uur durend gevecht gaven beide rivalen elkaar niets cadeau. Met Draisma Dynamo na vijf sets als winnaar. Setstanden: 25-27, 24-26, 25-20, 25-17, 10-15.

Draisma Dynamo sluit het reguliere seizoen op zaterdag 12 maart af in Nijmegen met de uitwedstrijd bij VoCASA. Een week later volgt bij de start van de play-offs in de Draisma Dynamo Arena al een weerzien met Amysoft Lygurgus.

Dat Active Living Orion al kampioen is, zoals de op volleybal.nl eindstand van de reguliere competitie vermeldt, is behoorlijk voorbarig. Zover is het nog lang niet. En als het aan Redbad Strikwerda en zijn ploeg ligt, gaat het ook zeker niet zover komen. De beslissing om de landstitel valt pas in de play-offs en de aansluitende finale. Vanaf 19 maart mogen de Doetinchemmers onder bewijs stellen of ze daadwerkelijk bij machte zijn om Draisma Dynamo te onttronen.
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.