Draisma Dynamo legt meer verantwoordelijkheid in handen van Joris Berkhout


APELDOORN – Met kort achter elkaar de nationale Supercup, de eredivisiestart en de dubbel tegen het Finse Sastamala om Champions League-kwalificatie in het verschiet zetten de volleyballers van Draisma Dynamo momenteel de puntjes op de i in hun voorbereiding. In de aanloop naar de officieuze seizoensopening op 26 september is coach Redbad Strikwerda druk doende met het leggen van de eerste bouwstenen voor een team dat komend volleybaljaar andermaal kan wedijveren met de besten.
 
Na het veroveren van de landstitel wil de Stichting Topvolleybal Dynamo, die in het nieuwe seizoen met Dynamo’s dames een tweede troef op eredivisieniveau kan uitspelen, de komende vijf jaar doorpakken om de organisatie verder te professionaliseren. In sportief-technische zin wordt er al volop geïnvesteerd. Sinds begin augustus werkt de gerenoveerde selectie van de landskampioen zich bijna dagelijks in Omnisport in het zweet. Om weer te wennen aan elkaar, de vijf nieuwkomers te integreren en de gewenste spelpatronen erin te slijpen. 
 
De gretige erfgenamen van de afgehaakte kampioenen Freek de Weijer, Maikel van Zeist, Sjoerd Hoogendoorn, Wessel Blom en Mats Kruiswijk staan te popelen om hun erfdeel op te eisen.  Spelverdeler Joris Berkhout is één van degenen die het het komende seizoen mag waarmaken. Na het vertrek van aanvoerder De Weijer naar Griekenland legt de technische staf meer verantwoordelijkheid in handen van de 21-jarige spelverdeler. Op de voormalige jeugdinternational en de van VoCASA afkomstige Daan Haanappel rust de schone taak om het gat dat de Oranje-spelverdeler achterlaat adequaat op te vullen.
  
“Het is nu aan mij om het te laten zien”, sprak de 1,95 meter lange setter donderdagmiddag in aansluiting op de vier sets durende sparringsessie tegen het Talentteam Papendal. “Ik ben er klaar voor, ik wil heel graag starten. Als ik Freek op het EK zie staan, geeft dat best wel een boost. Ik heb zelf in de voorbereiding op het EK ook een week meegetraind met de selectie. Wat ik nog tekort kom? Ik denk vastigheid. En dat krijg je door genoeg ballen aan te raken. Als je dat doet, ga je ook steeds meer goede ballen spelen. Op dit niveau komt alles aan op details.”
 
Voor de Nederlandse Supercup, op 26 september in de eigen Draisma Dynamo Arena tegen bekerwinnaar Lycurgus, en in de eerste voorronde voor de Champions League tegen Ford Levoranta Sastamala mag Berkhout meteen vol aan de bak. “Dan worden we meteen getest. We mogen die Finnen absoluut niet onderschatten. Zij staan daar niet voor niets.”

Bron: De Stentor

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.