Draisma Dynamo goed beslagen ten ijs op reis

Draisma Dynamo blijft winnen in competitieverband. Drie dagen voor de heenwedstrijd in de achtste finale om de CEV Cup bij Lokomotiv Novosibirsk bond de lijstaanvoerder van de eredivisie ook Taurus met 3-0 aan de zegekar. Zodoende vertrekt de selectie van coach Redbad Strikwerda met twintig opeenvolgende overwinningen in de bagage goed beslagen ten ijs naar Siberië. 


  
Sinds medio oktober staan er nu vijftien competitiezeges, drie winstpartijen in de beker en twee victories in Europees verband op het conto van Draisma Dynamo. Zaterdagavond werd bovendien al voor de elfde keer in successie in de eredivisie geen enkele set prijs gegeven. Fraaie cijfers, maar vooral leuk voor de statistieken. 
  
De uitvoering liet zaterdagavond het nodige te wensen over aan Apeldoornse kant, keek Mats Kruiswijk aansluitend kritisch terug op de generale repetitie voor de Europese confrontatie in Rusland. “Het resultaat is er, maar als je het heel zwartwit bekijkt, maken we het onszelf onnodig moeilijk. Als je in drie sets achttien blokpunten tegenkrijgt, heb je met de ogen dicht staan aan te vallen.”    
  
Taurus was zaterdag duidelijk niet naar Apeldoorn gekomen om als kanonnenvoer te dienen. De brutaal opererende bekerwinnaar van 2018 vergde de actuele cuphouder en bekerfinalist tot een uiterste inspanning. De setstanden 25-21, 25-23 en 25-22 bewezen dat de ploeg uit Houten slaagde in de opzet om het de thuisploeg lastig te maken. 
  
Kruiswijk stak de hand in eigen boezem. “Wij waren té afwachtend in de aanval, maakten té veel eigen fouten en legden te weinig druk in onze opslagen. Daardoor gaven we Taurus het gevoel dat er wat te halen viel. We hebben van onszelf hogere verwachtingen dan wat we vanavond hebben laten zien. Misschien zijn we wel té kritisch op onszelf, maar dit is wel een puntje van aandacht”, aldus de libero van dienst. 
  
Wat de in eigen land behaalde resultaten waard zijn, zal dinsdag in Novosibirsk blijken. “Een kans heb je altijd. Maar of dat realistisch is tegen zo’n tegenstander, is een tweede. We praten over een tegenstander van wereldformaat. Novosibirsk is een ploeg die elke wedstrijd onder druk speelt en over een veel hoger budget beschikt dan wij. Ik vind het vooral heel gaaf om dit mee te maken. Ik heb nog nooit eerder in Rusland gespeeld. Onze wedstrijd vorig seizoen op de Azoren, is de verste reis die ik tot dusverre met Dynamo heb gemaakt. Qua afstand is dit nóg verder. Dit wordt voor ons een mooie gelegenheid om te zien waar wij staan als ploeg, om te kijken wat zij blootleggen wat wij tekortkomen.” 


 
Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Wouter van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.