Draisma Dynamo dicteert in Doetinchem

Vanuit Apeldoorns perspectief deed de uitwedstrijd tegen Orion er zaterdagavond niks meer toe. De ploeg wist reeds een paar weken dat ze als vierde team naar de kampioenspoule zouden doorgaan. Omdat Sliedrecht Sport eerder op de dag twee punten had verspeeld aan het Talentteam was er voor de Doetinchemmers inmiddels wel weer iets om voor te vechten: de tweede plaats in de reguliere competitie. Winnen van Draisma Dynamo was daarvoor noodzakelijk, met welke setstand maakte niet uit. Maar een echte wedstrijd werd het helaas niet. Orion oogde vleugellam en uiterst kwetsbaar. Zelfs een (nog) niet in topvorm verkerend Draisma Dynamo had geen enkele moeite de Achterhoekers in drie sets te verslaan.

Trainer/coach Redbad Strikwerda startte tegen zijn voormalig werkgever met een opstelling waarmee hij dit seizoen nog niet eerder aan een wedstrijd was begonnen. Freek de Weijer en Maikel van Zeist mochten ook allebei starten tegen de club waarvan zij vorig seizoen nog de clubkleuren verdedigden. Zij werden daarin bijgestaan door Rik van Solkema, Renzo Verschuren, Bram Langevoort, Mats Kruiswijk en libero Dustin Bontrop. Aan de zijde van de thuisploeg stonden Wessel Anker (vorig seizoen nog Draisma Dynamo) en Peter Ogink (in het seizoen 2015/2016 in Apeldoornse dienst) in de basis.
Na een stotterend begin van de eerste set met een vroege Apeldoornse time-out volgde tot 16-16 een behoorlijk gelijk opgaande strijd. Vanaf dat moment schroefden de bezoekers de druk iets op en liepen gelijk weg naar 16-20. Het gat was daarmee geslagen, en uitblinker Van Solkema mocht vervolgens op 20-24 de trekker overhalen: 20-25.
Ongewijzigd liet Strikwerda zijn team aan set 2 beginnen. Dit keer was het Draisma Dynamo dat begon met een lichte voorsprong en draaide de thuisploeg de set halverwege om. Op 19-16 vond Verschuren het welletjes en pakte zijn teamgenoten bij de hand. Met een killblock was hij persoonlijk verantwoordelijk voor 19-17, kwam aan service en scoorde met een ace 19-18. Na de 19-19 was de middenman nogmaals via een ace verantwoordelijk voor 19-20. Over deze tik kwamen de Achterhoekers niet meer heen. Van Zeist scoorde met een harde bal door het midden 22-25.
Ook aan set 3 begon Strikwerda weer met z’n basisteam. Wessel Blom, die aan het einde van de tweede set kort was ingevallen, begon weer gewoon op de bank. In deze set waren de teams meer aan elkaar gewaagd, mede veroorzaakt doordat beide teams moeite hadden de passes goed bij hun spelverdeler te krijgen. Aan de kant van de thuisploeg liep dit onderdeel echter nóg stroever, zodat uiteindelijk ook in deze set de Apeldoorners kwamen bovendrijven. Aan het einde van de set verving Strikwerda nog even zijn beide passer/lopers: Langevoort en Kruiswijk mochten voortijdig naar de kant en werden vervangen door respectievelijk Blom en Cas Abraham. Het was Verschuren die het tweede matchpoint verzilverde: 23-25.
Kort werd er een bescheiden feestje gevierd op het veld, vrij snel daarna ging de knop gelijk al weer om. De focus ligt nu volledig op de bekerfinale, volgende week zondag in Zwolle tegen Abiant Lycurgus. De laatste keer dat Draisma Dynamo een prijs pakte was eveneens de beker, in 2011. Alweer acht jaar geleden dus. Destijds ook onder leiding van Redbad Strikwerda, de hoogste tijd voor hem en de club om op herhaling te gaan.
De bekerfinale op 17 februari wordt gespeeld in het Landstede Sportcentrum en begint om 13.30 uur. Kaarten hiervoor bestellen kan via de Nevobo, maar het is ook mogelijk om combitickets (bus + toegangsbewijs) te bestellen via Dynamo.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.