Draisma Dynamo D1 staat weer met beide benen op de grond

image0.jpeg

Vooraf was duidelijk dat Draisma Dynamo voor een lastige opgave tegen VVU stond. Immers het team uit de Domstad verkeert in uitstekende vorm en heeft een team met veel volleybal ervaring en 

-intelligentie. Het werd een eenzijdig duel waar het jonge team van trainer/coach Arjen Schimmel niet voor een tweede stunt kon zorgen. In de Galgenwaard werd het 25-12, 25-20 en 25-10 voor de thuisploeg. De teleurstelling maakte al snel plaats voor realisme: Dynamo kan zich nog niet met de top van Nederland meten.

 

Hoge verwachtingen

Dynamo is de competitie goed begonnen met 12 punten uit 5 wedstrijden. Winst tegen Eurosped en FAST waren naar verwachting, de overwinning tegen het gelijkwaardigingeschatte Sudosa-Desto goed en tegen het hoger ingecalculeerde Zwolle werd een verassende zege behaald. Reden om even te denken aan een nieuwe stunt? VVU liet zien zich goed voorbereid te hebben en bleek uitstekend in staat hun plan tot uitvoer te brengen. De passlijn werd steevast onder druk gezet (10 passfouten), waardoor het spel voorspelbaar werd en de aanvallers aan Apeldoornse zijde een te laag scoringspercentage (gemiddeld maar 24%) en te hoge foutenlast (13 directe errorshadden. Ook op de andere fronten was het verschil tussen beide teams (veel) te groot. Utrecht verdedigde bijna het dubbele aantal ballen (63 om 38) en verzilverde daar maar liefst 38% van. VVU verdient een compliment en Dynamo weet weer wat haar te doen staat. 

 

Speelkansen voor iedereen

Na een blessurevrije voorbereiding heeft Draisma Dynamo Dames 1 de laatste weken te maken met het niet volledig in kunnen zetten van meerdere speelsters. De jeugdige talenten en begin 20-ers gaan hier volwassen mee om. Zorgen maakt ook de staf niet, want het Apeldoornse team heeft een brede en (redelijk) gelijkwaardige selectie. In deze fase van het seizoen krijgt iedereen dan ook voldoende kans om te spelen. Fit is de selectie zeker en het (tijdelijk) uitvallen zit meer in de hoek van ongeluk. Zo gleed aanvoerster Caya van Cooten afgelopen donderdag avond uit, viel op haar schouder en moet gedwongen enkele weken vanaf de kant haar team aansturen. 

 

Zonder druk spelen

Komende zaterdag (26 november) speelt Dynamo vanaf 17.00 uur in Omnisport tegen Sliedrecht Sport. Door het terugtrekken van (het bonds)Team24 is de kampioen van de laatste seizoenen op het laatste moment sterk genoeg om te strijden om het kampioenschap, met onder andere VVU. Denken aan winst lijkt een illusie, de focus ligt helemaal op het eigen team: Het nakomen van afspraken, het leveren van strijdvaardigheid en het spelen met lef. Misschien zijn dit wel dé ingrediënten voor een goed resultaat, een nieuwe stunt?

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.