Draisma Dynamo gauw klaar met SV Land Taurus

Draisma Dynamo kende in de zevende speelronde van de kampioenspoule weinig moeite met SV Land Taurus. Door de eenvoudige 3-0 overwinning is de Apeldoornse bekerwinnaar op gelijke hoogte gekomen met koploper Abiant Lycurgus. Achterhoek Orion, dat in Doetinchem Zaanstad met 3-0 oprolde, volgt op één punt.

image2.jpeg
  
RTV Noord verweet een tweetal spelers en de coach van Draisma Dynamo van kinderachtig gedrag gedurende de recente topper tegen titelverdediger Lycurgus. In een radio-uitzending betichtten de veredelde supporters in de studio zowel Maikel van Zeist, Renzo Verschuren als Redbad Strikwerda van provocaties, pesterijtjes en klieren. Het Apeldoornse trio misdroeg zich naar verluidt als kleine kinderen van de lagere school.
  
Drie dagen voor de return in Groningen showde Draisma Dynamo het tegenovergestelde. Het komt in de kampioenspoule juist steeds volwassener voor de dag. De groei van het team in vergelijking met de reguliere competitie is alom zichtbaar. De leerlingen van ‘meester’ Strikwerda hoefden woensdagavond in de Draisma Dynamo Arena ook niet bepaald tot hogeschool-volleybal te komen om zich Taurus van het lijf te houden. Zakelijk zette de thuisploeg de bezoekers uit Houten aan de kant. 
image3.jpeg

Het klasseverschil tussen beide teams was in alle opzichten enorm. Dat de bekerwinnaar van 2019 slechts iets langer dan een uur nodig had om de bekerwinnaar van 2018 met 3-0 terug naar huis te sturen, sprak boekdelen. Enkel in de tweede set maakte Draisma Dynamo het zichzelf enigszins moeilijk. Setstanden: 25-20, 25-21, 25-14.
  
De van een heupblessure herstelde Renzo Verschuren keek na afloop tevreden terug op het  optreden van Draisma Dynamo. “Onze trainingen zijn intensiever dan de wedstrijd van vanavond. Wij stonden sterk te serveren. Zij stonden slecht te passen. We hebben het goed gedaan, al biedt dat geen enkele garantie voor de wedstrijd van zaterdag in Groningen. Waar het op uitdraait, zien we wel. Het zijn alleen nog maar finales die we gaan spelen. Het wordt een leuke ontknoping zo.” 
  
Draisma Dynamo’s meest ervaren kracht weet wat er in de resterende drie duels in de kampioenspoule op het spel staat. “Als wij vanaf nu al onze wedstrijden winnen, dan worden wij kampioen.”

image1.jpeg

Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Rudy Biekart

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.