Draisma Dynamo D1 kiest met Arjen Schimmel voor ervaren trainer

Met de komst van Arjen Schimmel heeft Stichting Topvolleybal Dynamo (STD) de vacature voor trainer/coach van het eerste damesteam vervuld. Het aangekondigde vertrek van Beugelsdijk betekende de start van de zoektocht naar een nieuwe trainer/coach. Een voor de volleybalsport ongewone sollicitatieprocedure wordt nu succesvol afgesloten. “In Arjen zien we een ervaren trainer, die goed past bij de visie, doelstelling en ambities voor ons eerste damesteam. Onder zijn leiding willen we met Draisma Dynamo Dames 1 de volgende stap zetten”, aldus Peter de Vries (voorzitter van STD).

De 52-jarige in Didam woonachtige Schimmel kende zijn grootste succes tot nu toe met de heren van Taurus. Onder zijn leiding promoveerde de ploeg met eigen spelers uit Houten vanuit de promotieklasse naar de Eredivisie. Daarna stapte hij over naar het damesvolleybal (bij onder andere VVU) en is nu actief bij Activia in de Topdivisie. Arjen over de komst: “Na diverse gesprekken met de huidige assistent (Radstake, red.), die ook volgend jaar in dezelfde rol betrokken blijft en voorzitter is mijn enthousiasme aangewakkerd om in deze ambitieuze omgeving als trainer op het hoogste niveau aan de slag te gaan.”

De komende maanden staan in het teken van het uitspelen van de competitie, het behalen van de sportieve doelstelling en het bouwen aan de selectie voor het nieuwe seizoen.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.