Zondags tussendoortje stimulans voor Langevoort


Na het uitstapje van zaterdagavond naar Houten doorstond Draisma Dynamo negentien uur later ook het tussendoortje tegen het Talentteam Papendal schadevrij. In de generale repetitie voor de aankomende topper tegen regerend landskampioen Orion verspilde de lijstaanvoerder van de eredivisie zondagmiddaggeen onnodige energie. 

Iets meer dan een uur had de thuisploeg nodig om de talenten weer de mist in te sturen waaronder Apeldoorn op deze eerste decemberdag verstopt lag. Enig zicht op een goed resultaat zat er voor de bezoekers sowieso geen moment in. Zevenzeventig uur voor de clash met de titelhouder uit Doetinchem liet Draisma Dynamo er geen gras over groeien. Zonder noemenswaardige momenten van verslapping klapte het over de tegenstander heen. Noblesse oblige. Redbad Strikwerda’s equipe deed wat ze moest doen. De setstanden 25-14, 25-14, 25-16 verklapten veel over het eenzijdige verloop van de partij in de Draisma Dynamo Arena. 
  
Voor Bram Langevoort was de krachtmeting met het Talentteam er eentje om niet gauw te vergeten. “Na het afgelopen seizoen ben ik aan beide knieën geopereerd. Daardoor heb ik het begin van dit seizoen gemist. Ik ben blij dat ik nu voor het eerst bijna twee sets heb kunnen spelen. Ik ben op de goede weg. Ik moet nu toewerken naar mijn oude niveau. Ik kan weer alles optimaal belasten. Ik train weer elke dag, hoewel ik nog niet elke dag spring. Maar in het veld bestaat er maar één modus: volle bak erin gaan. Ik weet wat er van me verlangd wordt. Ik moet nu aan de trainer laten zien dat ik er klaar voor ben”, sprak de 26-jarige passer-loper in aansluiting op zijn geslaagde heroptreden. 
  
Langevoort kijkt uit naar de drukke wedstrijdenreeks die hem en zijn ploeggenoten de komende periode te wachten staat. Te beginnen woensdagavond tegen Orion. “Ik heb er heel veel zin in. Ik hoop dat ik wat aan het team kan toevoegen. Dat langs de kant moeten staan, is niet zo leuk. Wij vinden zelf dat wij het beste team zijn. Dan moeten wij dat ook laten zien. Van Orion moeten we daarom woensdag ook winnen. We hebben twee keer met slecht spel van Orion verloren. In die wedstrijden hadden we het niet op orde. Als je de kansen krijgt, moet je het wel afmaken”, gaf Langevoort aan dat hij staat te popelen om zichzelf te bewijzen. 
  
Behalve Langevoort zal ook Twan Peters met een bijzonder gevoel terugkijken op het onderonsje met het Talentteam. Bij de stand 24-13 in de tweede set kende het 17-jarige talent uit de eigen Dynamoschool als vervanger voor Rik van Solkema zijn eerste korte optreden in Draisma Dynamo’s hoofdmacht. 
Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.