Zes Eredivisieteams spelen in verlengde voorbereiding om Noord-Oost Nederland Cup (NO NL Cup 2022)

image0.jpeg
Begin vorige week werden alle damesteams in de Eredivisie nog overdonderd met de mededeling dat de competitie drie weken later begint. De internationale volleybalbond (FIVB) geeft geen dispensatie aan de Nederlandse bond (Nevobo) om vóór 21 oktober te starten. Geen gelukkig moment, zo aan het eind van de voorbereiding en zo vlak voor de competitiestart.

Veel tijd om na te denken over een zinvolle invulling van deze drie vrije weekenden is er niet. Amper bijgekomen van deze teleurstelling is het idee ontstaan om met de zes teams uit de regio Noord-Oost onderling te spelen. Organisatorische vraagstukken, zoals de beschikbaarheid van zalen, zijn uitgewisseld en individuele wensen van clubs om bijvoorbeeld thuis te spelen tijdens de reeds geplande kick-off bijeenkomst zijn meegenomen bij de totstandkoming van de poule-indeling en het wedstrijdschema. Passend bij de laatste fase van de (te) lange voorbereiding staat er wel echt iets op het spel: Wie wint de eerste editie van de NO NL Cup?

Aan de NO NL Cup 2022 nemen de volgende zes Eredivisieteams deel: Apollo 8 (Borne), Djopzz VC Zwolle Topvolleybal, Draisma Dynamo (Apeldoorn), Friso Sneek, Team Eurosped (Vroomshoop) en VisserAssen Sudosa-Desto (Assen). De teams spelen eerst in twee poules van drie teams. Vervolgens wordt er gespeeld om de eerste, derde en vijfde plek. In onderling overleg worden deze wedstrijden na 12 oktober georganiseerd en gespeeld.

Vanuit de gezamenlijke ambitie om het damesvolleybal naar een hoger plan te tillen komt deze unieke samenwerking tot stand. Na het EK King of the Court en het WK volleybal dames het derde nieuwe volleybalevenement van Nederland dat je niet wilt missen. Om iedereen de kans te geven hun club en idolen te zien spelen, is de toegang tot alle wedstrijden gratis.

Poule A: Djopzz VC Zwolle Topvolleybal, Draisma Dynamo en Friso Sneek
zaterdag 1 oktober 17.00 uur (Apeldoorn): Draisma Dynamo vs. Friso Sneek
donderdag 6 oktober 19.00 uur (Sneek): Friso Sneek vs. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal
zaterdag 8 oktober 18.00 uur (Zwolle): Djopzz VC Zwolle Topvolleybal vs. Draisma Dynamo

Poule B: Apollo 8, Team Eurosped, VisserAssen Sudosa-Desto
zaterdag 1 oktober 20.00 uur (Assen): VisserAssen Sudosa-Desto vs. Apollo 8
woensdag 5 oktober 19.15 uur (Assen): VisserAssen sudosa-Desto vs. Team Eurosped
woensdag 12 oktober 16.15 uur (Borne): Apollo 8 vs. Team Eurosped

Finale*
Nummer 1 poule A tegen nummer 1 poule B
Om de derde plaats*
Nummer 2 poule A tegen nummer 2 poule B​
Voor plek 5*
Nummer 3 poule A tegen nummer 3 poule B
*datum, plaats en tijd nog niet bekend en wordt in onderling overleg tussen de clubs vastgelegd en via de eigen sociale media gecommuniceerd

Bron persbericht: PR en communicatie van alle deelnemende teams aan de NO NL Cup 2022

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.