Weken van de waarheid voor Draisma Dynamo

Draisma Dynamo staat voor de weken van de waarheid. Voor de winnaar van de nationale beker gaat het in de afsluitende duels van de kampioenspoule om alles of niets. Om hun titelkansen na de zeperd van afgelopen weekend in Groningen in eigen hand te houden moeten de Apeldoorners twee keer de volle buit binnenhalen om zich te verzekeren van het felbegeerde plekje in de play-off finale. Te beginnen op zaterdag 6 april in eigen hal tegen Sliedrecht Sport.

Ongeacht de eindklassering in de kampioenspoule kan nu al worden gesteld dat de revelatie uit Zuid-Holland een welkome extra dimensie gaf aan het eredivisiejaar 2018-2019. De Sliedrechters oogstten alom lof en bewondering door tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau het reguliere seizoen af te sluiten op een even verdienstelijke als onverwachte tweede plaats. In de eindrangschikking moest de stuntploeg van coach Paul van der Ven enkel Abiant Lycurgus voor zich dulden. Sporthal De Basis bleek een vrijwel onneembare ‘vesting’. Dit ondervond zowel de Groningse landskampioen als Achterhoek Orion, de andere play-off finalist van het afgelopen jaar.

Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.