Vrijwilliger van de week: Désirée Fiets

Désirée Fiets is al jarenlang als vrijwilliger actief bij Draisma Dynamo. Het is daarom tijd om haar een aantal vragen te stellen over zichzelf en onze lange mannen.

Hoelang ben je al vrijwilliger bij Draisma Dynamo heren 1?

Volgens mij vanaf 2004. 

 

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?

Het is heel divers geweest. Ik ben bij de vereniging begonnen, met het coachen van een team. Vervolgens raakte ik bij de minikamps betrokken en heb ik geholpen bij sinterklaasactiviteiten en de barbecues aan het einde van het seizoen. Allemaal van dat soort dingen. Daarnaast heb ik diverse jeugdteams gecoacht. Uiteindelijk ben ik bij de stichting Top beland, heb met dingen meegedacht bij het bestuur en ondersteuning verleend. Uiteindelijk ben ik bij de kaartverkoop geëindigd.

 

Hoe vind je het om vrijwilliger te zijn bij Draisma Dynamo heren 1?

Ik vind het leuk. Ik vind het spelletje zelf onwijs leuk. Hetzelfde geldt voor de ‘mix’ , met dat ik er zelf mee bezig ben en dat je er omheen lekker contact krijgt met de spelers of hun familie. Daar geef ik mijn eigen sausje aan. Door mensen op een leuke manier mensen welkom te heten in de Draisma Dynamo Arena.

 

Wat is je favoriete herinnering van heren 1?

Eén van de eerste keren dat ik erbij was sleepten ze de landstitel binnen. Mijn man was toen fotograaf van heren 1.  Na afloop hebben we samen in het oude clubhuis champagne gedronken. Mijn man en ik gingen daarna met de spelers op pad. Bij Café de Paris hebben we toen goed gefeest. Dat was een megabelevenis. 

 

Kijk je ook bij de wedstrijden? Ga je ook kijken bij de uitwedstrijden?

Ik kijk altijd bij de wedstrijden. Als de wedstrijd is gestart ruimen we de spullen op en gaan we op de tribune zitten om de mannen aan te moedigen. Dan zitten we met hetzelfde clubje waarmee we ook altijd naar de uitwedstrijden gaan. Bij wedstrijden in het buitenland koppelen we er regelmatig een lang weekend of een midweek aan. In die zin is het dus wel meer dan alleen vrijwilliger zijn. 

 

Aan welke speler heb jij de meest memorabele herinneringen en waarom?

Dat vind ik lastig te zeggen. Er zijn wel een paar spelers waar ik in de loop van de tijd een band mee heb opgebouwd. Zoals met Bert Sturkenboom, maar dat is al vrij lang geleden. Joost Kooistra heeft ooit training gegeven aan mijn zoon. We zijn toen ook een keer naar Duitsland geweest. Bert speelde daar toen. Het was leuk om hem daar weer te ontmoeten en ook om aan mijn zoon te laten zien waar mijn favoriete speler speelde. Maar ook met Niels Plinck en Kars van Tarel had ik leuk contact. Zo zijn er zijn verschillende spelers waarmee ik wel iets speciaals heb. En dat vind ik ook het leuke van het geheel. 

 

En als je kijkt naar de huidige selectie?

Dat vind ik erg moeilijk om te zeggen. Ik vind het vooral leuk dat je een goede ontwikkeling ziet bij de spelers. Vooral bij spelers die eerder bij Draisma Dynamo speelden en terug zijn gekomen uit het buitenland is die ontwikkeling leuk om te zien. Vooral leuk is het om dan de groei te zien die zij hebben doorgemaakt. Of van spelers die van het TalentTeam komen en bij Draisma Dynamo de mogelijkheden krijgen om beter te worden. 

 

Waar denk je dat Draisma Dynamo gaat eindigen dit seizoen?

Dat vind ik nu nog koffiedik kijken. Dat is altijd lastig om te zeggen. Ze begonnen supersterk door te winnen van Lycurgus voor de Supercup. Het is jammer dat ze daarna de wedstrijden in de voorronde van de Champions League verloren. Ze mogen van mij wel wat sterker gaan spelen. Maar het is natuurlijk een nieuwe groep. Ze moeten nog op elkaar ingespeeld raken. Waar ze eindigen durf ik op dit moment nog niet te zeggen. Het blijft wat dat betreft volleybal, het zijn vaak maar net die twee punten die het verschil maken. 

 

Désirée bedankt voor je antwoorden en we zien je snel weer als vrijwilliger in de Draisma Dynamo Arena!

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.