VoCASA werpt op weg naar Istanbul geen hindernissen op

image0.jpeg
Draisma Dynamo liep tussen twee wedstrijden om de CEV Cup in de BetCity Eredvisie geen onnodige schade op. Als laatste tussenstop op weg naar Istanbul zette het zaterdagavondVoCASA eenvoudig met 25-15, 25-22 en 25-18 aan de kant.
image2.jpeg
In een nog niet al te lang verleden, iets meer dan dertien maanden om precies te zijn, bogen de Nijmegen een 2-0 achterstand in sets om in een zege. Bij die smadelijke nederlaag van Draisma Dynamo, die een kwakkelperiode inluidde voor de tot op dat moment nog ongeslagen eredivisiekoploper, was de kortstondige rentree van de langdurig geblesseerde Stijn de Ruijter het enige lichtpuntje.
image3.jpeg
Uitgerekend dezelfde De Ruijter serveerde bij de stand 24-18 in de derde set namens VoCASA de bal in het net, en hielp Draisma Dynamo daarmee aan het beslissende punt. Na drie landstitels en veel blessureleed werkt de nog altijd pas 20-jarige diagonaal bij de Nijmeegse club aan een terugkeer op een hoger niveau. “Natuurlijk ken ik de meeste spelers van Dynamo, maar spelen tegen Dynamo is voor mij een wedstrijd zoals elke andere wedstrijd. Wij komen sowieso tekort. Het is altijd zuur om te verliezen”, baalde de voormalige Draisma Dynamo-speler van de nederlaag.
image6.jpeg
Van de kampioenskandidaten maakte Active Living Orion tot dusverre de meeste indruk op De Ruijter. “Orion is het enige team waarvan ik tot dusverre echt onder de indruk was. Ik was verbaasd over hun niveau. Maar het zegt helemaal niets dat ze nu goed zijn. Vorig jaar was dat hetzelfde en toen werden wij met Dynamo kampioen”, duidt de huidige VoCASA-speler erop dat de beslissingen in de strijd om de landstitel pas in het voorjaar van 2024 vallen.
image5.jpeg
Redbad Strikwerda had puur rekentechnisch bekeken naderhand weinig te klagen. “We hadden maar acht fouten. En twaalf directe punten. Dat is heel veel. Maar dat is dan wel tegen een matige passlijn”, rekende de Draisma Dynamo-coach zich desondanks niet al te rijk.
image4.jpeg
Gevraagd naar of hij woensdag bij de return van de met 3-1 verloren thuiswedstrijd in de achtste finales van de CEV Cup een stunt van ploeg mogelijk acht tegen Fenerbahçe, antwoorde Strikwerda: “Als je er een wedstrijd van wilt maken, moet je van de eerste twee sets er minstens één winnen. Of dat lukt hangt voor vijf procent af van de tegenstander en voor 95 procent van onszelf.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.