VoCASA-duo Haanappel en Krook naar landskampioen

In de zoektocht naar mogelijke toekomstige kampioenen is het management van Draisma Dynamo vondig geworden in Nijmegen. Zowel spelverdeler Daan Haanappel (22) als middenaanvaller Duco Krook (25) verruilt VoCASA voor de kersverse landskampioen. Het ambitieuze duo heeft voor een jaar getekend bij Draisma Dynamo. 
Nu Freek de Weijer zijn volleybalgrenzen wil gaan verleggen en opteert voor een buitenlands avontuur, komt de spelverdeling het komend seizoen voor een deel in de handen te liggen van de 1,83 meter lange Haanappel. De voormalig jeugdinternational kwam eerder uit voor Inter Rijswijk en Taurus. Zijn oudere broers Roy en Casper speelden in het recente verleden eveneens in Rijswijk voor Inter.
De in Nootdorp woonachtige Haanappel staat te popelen om voor het eerst het shirt van Draisma Dynamo aan te mogen trekken. “Ik ben enorm blij met de kans die ik krijg om bij Draisma Dynamo te spelen. Ik denk dat ik erg veel ga leren en de volgende stappen kan maken in het spelverdelen. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het ‘echte’ topsportleven mij gaat bevallen. Ik vind het een supergave, maar ook spannende uitdaging. Ik heb er mega veel zin in.” 
Duco Krook kwam in 2016 van derde divisionist Skunk uit Veghel naar VoCASA. Met de Nijmeegse club promoveerde hij drie jaar geleden naar de eredivisie. Met ingang van het nieuwe seizoen hoopt de 1,97 meter lange VoCASA-aanvoerder in Apeldoorn zijn sportieve plafond verder te kunnen verhogen. 
Ook Krook is er alles aan gelegen om in de Draisma Dynamo Arena het beste uit zichzelf te halen. “Ik vind het een hele mooie kans die ik krijg om aan het programma bij Draisma Dynamo mee te mogen doen. Ik hoop dat ik heel erg veel ga leren en ben erg benieuwd naar hoe het gaat zijn om in een topvolleybalomgeving te leven. Ik ga er met open armen in en probeer er het maximale uit te halen.” 
Bestuurslid technische zaken Wim Jonker vertrouwt erop dat het Nijmeegse tweetal zich gauw thuis zal voelen in de volleybalhoofdstad van Nederland. “Daan heeft afgelopen jaar laten zien de eredivisie aan te kunnen. Ik verwacht dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen. Omdat Daan ook bekend staat als een sfeermaker, verwacht ik dat hij een goede aanvulling voor de groep zal zijn. Duco heeft zelf het initiatief genomen. Daar spreekt ambitie uit. Dat zien we bij Draisma Dynamo graag. Het zal aanpoten worden voor hem, want de concurrentie is stevig. Ik verwacht echter dat hij die strijd volle bak aangaat.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.