Vier keer is scheepsrecht voor SV Dynamo Apeldoorn DS 1

Eindelijk was het dan zover. De hele competitie was al een week eerder van start gegaan en daar waren wij na 7 weken voorbereiding ook meer dan aan toe.

Voor de wedstrijd eerst nog een stukje focus op doorzettingsvermogen en teamwork met een heliumstok en dan door met het echte werk.

Voor onze eerste wedstrijd mochten wij in onze goed gesponsorde busjes op reis naar Doetinchem waar wij het mochten opnemen tegen Orion. Geen centercourt meer in Doetinchem maar net als in Apeldoorn op een half centercourt naast Heren 2, de tribune was in ieder geval een stuk beter gevuld.

De eerste set begon voortvarend met al vroeg twee aces van Joyce en niet veel later een flinke serviceserie van Kelly en een voorsprong van 13-8 in het voordeel van de zwart-gele brigade uit Apeldoorn. De druk zat er goed op, maar helaas vond Orion een antwoord in een sterke service waardoor Lianne in het veld kwam voor Joyce op 18-18, weg voorsprong. Na een harde bal rechtdoor van Kelly toch weer het gaatje naar 22-20 en een killblock van Yolenthe maakte het af op 25-23.

In deze set speelde Orion nagenoeg foutloos met maar 3 onnodige fouten. De 16 directe aanvalspunten met een scoringspercentage van 55% denderde wij er goed overheen.

Set 2 starten met dezelfde basis. Iets met servicedruk van Orion. Veel wissels bij Dynamo: Sam, Lianne, Noa en Melissa erin. Niets hielp 9-25. Zwart gat, geen details.

Set 3 starten in een andere rotatie Heleen voor Yolenthe. Iets met servicedruk van Orion. Veel wissels bij Dynamo: Lianne, Sam en Noa in het veld. Niets hielp, zelfs alle killblocks niet (waren wel mooi). Details; Jorg zocht een gele kaart, zelfs dat mislukte. 14-25, dan maar weer een vijfsetter..

Set 4 maar weer een nieuwe basis. Heleen, Sam en Lianne mochten blijven staan en we kwamen zowaar langzaam weer tot leven. Een mooie combinatie met Lianne en een ace van Kelly zorgde voor het eerste gaat op 9-6. Een mooi killblock van Sam en het perfecte shotje van Lianne maakten zelfs 13-6. Toen vond Orion toch weer een sterke serveerder; 16-16 en de voorsprong weer weg. Lieke in het veld voor Sam. Twee mooie punten van Kelly gevolgd door 2 mooie punten van Caya en het gaatje was weer terug 20-17. Dan nog maar een keer die combinatie met Lianne en een harde eerste tempo aanval van Heleen maakten 24-19. Kelly kon het beslissen met een harde bal rechtdoor vanaf de 2e lijn: 25-22. 2-2 en gewoon zoals u van ons gewend bent, een vijfsetter.

In set 5 de winnende opstelling laten staan. Noa maakte nog een rondje achterin voor Caya en het ging de hele set gelijk op. Harde bal diagonaal van Kelly 5-4. Stijg Heleen binnen de 3 meter 6-5. Kelly weer vanaf de 2e lijn 7-5. Heleen nog een keer op stijg en dan zelf de ace erachteraan serveren 10-7. Orion aan service 10-11, weg voorsprong. Snoeiharde bal van Orion verdedigd door Nikky en Caya maakt de rally hard diagonaal binnen de 3 meter af 12-11. Een perfecte pass van Lianne waardoor Kelly vrij rechtdoor kon 14-12. Onnodige fout 14-13. Set up achterover op Kelly, verdedigd door Orion en de freeball terug. Nog een set-up achterover, weer de freeball terug. Een derde keer achterover, geremd door het blok en weer als freeball terug. 4x is scheepsrecht en die bal achterover maakt Kelly af 15-13 en de 3-2 winst!

Woman of the match: Kelly van de Haar met maarliefst 22 punten.

Het moest van ver komen, maar we hebben laten zien dat niemand zomaar van ons kan winnen. Het was de eerste wedstrijd dus dat het niet helemaal vlekkeloos verliep is logisch. Het hele team was vandaag nodig en iedereen heeft bijgedragen aan deze overwinning. Volgende week krijgen US uit Amsterdam op bezoek, daar willen we het klusje toch echt wat sneller afmaken.

Tekst: Michael Beugelsdijk

Fotografie: Imre Csåny en Peter Donderwinkel