Veerkrachtig Draisma Dynamo pakt laatste strohalm


De ontknoping in de strijd om de landstitel valt zondagmiddag in de Draisma Dynamo Arena. Drie dagen na de onfortuinlijke nederlaag in het openingsduel van de play-off finale pakte Draisma Dynamo de laatste strohalm. Door Amysoft Lycurgus in eigen huis weer met beide benen op de grond te zetten sleepten captain Freek de Weijer en zijn teamgenoten een allesbeslissend derde finaletreffen uit het vuur en blijft de kampioensvlam volop wakkeren.

De technische staf moest de aangeslagen gladiatoren na de knock-down van woensdagavond weer oplappen. Hoe de Draisma Dynamo-spelers er nauwelijks 65 uur na de nipt verloren thriller in de eerste finalewedstrijd in de Draisma Dynamo Arena in slaagden de knop om te zetten, de ruggen te rechten en de neuzen weer één kant op te krijgen, getuigt van een grote mentale weerbaarheid.

Nu of nooit. Do or die. De dood of de gladiolen. Buigen of barsten. Voorafgaand aan het tweede finaleduel konden alle denkbare clichés uit de kast worden gehaald en alle open deuren worden ingetrapt. Het moést zaterdagmiddaggebeuren. Er resteerde nog slechts één kans om de kampioensdroom levend te houden. In het Topsportcentrum van het Groningse Alfacollege voorkwam de nummer één van zowel de reguliere competitie als de Kampioenspoule zaterdag de definitieve knock-out. Draisma Dynamo pakte die laatste strohalm. En hoe!

Er hield een Apeldoornse wervelwind huis in Groningen. Vanaf de eerste balwisseling heerste Draisma Dynamo in Groningen. Zeker in de eerste twee sets bracht niets Rauwerdink, Manenschijn, Van Gastel, De Weijer, Van Zeist, Hoogendoorn en libero Kruiswijk uit hun evenwicht. Zelfs door gedoe bij een Lycurgus-wissel bij de stand 21-24 in de eerste set lieten ze zich niet van de wijs brengen. Na veel discussies tussen Luycurgus-coach Taaij en de jury, deed Sjoerd Hoogendoorn het enige juiste door stoïcijns het setpunt te verzilveren. De tweede set was er voor een oppermachtig Draisma Dynamo met een score van 14-25 eentje van erop en erover. Dat de Strikwerda-discipelen het in de derde set (25-21) niet konden afmaken, maakten ze in het vierde bedrijf ruimschoots goed: 18-25.

Jeroen Rauwerdink, goed voor zestien punten, keek voor de camera’s van Studio Sport tevreden terug op de geslaagde voorstelling en tegelijkertijd verwachtingsvol vooruit naar het derde en allesbeslissende finaleduel op zondag in Apeldoorn. “Dit is de manier waarop we willen spelen. Vandaag waren we iets rustiger en stonden we op de juiste plekken. Je ziet dat we de inhoud nog niet hebben, en dat zal morgen ook niet zo zijn. Maar ook in de set die we verloren, hadden we genoeg kansen om het af te maken. We moeten de mind-set goed hebben staan. Finalewedstrijden worden beslist op de lange adem. Met die adem is het misschien wat minder, vechtlust is er volop.”


Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.