Van Garderen wil positieve punten meenemen naar eredivisietopper

Het is Draisma Dynamo niet gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinale om de Challenge Cup. Na de afgetekende 3-0 nederlaag van 19 december op de Azoren moest het in de return in Apeldoorn andermaal zijn meerdere erkennen in FonteBastardo. De huidige nummer drie van het Campeonato Honda, de Portugese eredivisie, trok donderdagavond in de DraismaDynamo met 1-3 wederom aan het langste eind.

Bart van Garderen keek naderhand met gemengde gevoelens terug op het Europa Cupduel. De spelverdeler meende dat Draisma Dynamo zichzelf tekort had gedaan en er meer had ingezeten. “Ik denk dat we het in bepaalde fases zelf hebben laten liggen. Ik vond dat we de sets steeds goed begonnen, maar het leek wel of we na één of twee tegenpunten de overtuiging kwijtraakten. In die eerste wedstrijd stonden we passend teveel onder druk. Nu stonden we prima, zeker in het begin. Wij verloren zelf het initiatief. Daar baal ik van. De vinger die wij weggaven, pakten zij.”
De start van de thuisploeg zag er nochtans veelbelovend uit. Met een 25-21 zege in de eerste set zetten Renzo Verschuren, Rik van Solkema, Wessel Blom, Maikel van Zeist, Bart van Garderen, Bram Langevoort en libero Dustin Bontrop de eerste stap op weg naar de benodigde Golden Set. Draisma Dynamo mocht evenwel slechts anderhalve set lang de illusie koesteren het verlies uit de heenwedstrijd recht te breien.

Tot 16-16 hield het in het tweede bedrijf gelijke tred met hetbonte gezelschap Açorianos, dat behalve Portugese geslepenheid eveneens een doeltreffend cocktail van Kaapverdiaanse, Amerikaanse, Oekraïense, Braziliaanse en Venezolaanse power en dynamiek binnen de lijnen bracht. Slordigheidjes aan Dynamo-kant werden in de beslissende fase van de set meedogenloos afgestraft. Draisma Dynamo mocht na de 19-25 nederlaag blijven hopen. De Portugezen klaarden de klus in de derde set (18-25) geroutineerd. Het binnenhalen van twee sets volstond voor de bezoekers al voor kwalificatie. De 20-25 in set vier was nog slechts van belang voor de statistieken.
Veel tijd om te treuren rest Van Garderen c.s. niet. Zondag wacht in de eredivisie alweer de volgende challenge. Voor de camera’s van Studio Sport, dat de competitietopper live uitzendt, wachthet bezoek van Abiant Lycurgus aan de Draisma Dynamo Arena. Van Garderen hoopt dat tegen de landskampioen lering wordt getrokken uit de Europese uitschakeling
“Als je het zou vergelijken, denk ik Fonte Bastardo van hetzelfde niveau is als Lycurgus. Je kunt deze wedstrijd daarom zien als een mooie testcase voor zondag. Het is een andere competitie, maar wel weer een wedstrijd om te meten waar we staan. Lycurgus is toch het beste team in de eredivisie. Van de wedstrijd van vanavond moeten we de aanknopingspunten meenemen naar zondag. Met de NOS erbij willen we hier wat moois laten zien. Al hoop ik wel op wat meer beleving dan vandaag”, belooft Van Garderen een warm onthaal voor de Groningers in Apeldoorn.
Ook deze foto’s zijn weer gemaakt door Wout van ZoerenVoor meer foto’s van de wedstrijd klik hier

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.