Tijmen Laane en Mike van Cooten maken selectie bijna compleet

Met het vastleggen Tijmen Laane en Mike van Cooten heeft Draisma Dynamo de selectie voor het seizoen 2022-2023 bijna rond. Passer/loper Laane greep het afgelopen seizoen met Orion net naast de landstitel. Diagonaal Van Cooten, steunpilaar van Dynamo’s reserveteam, krijgt komend jaar de kans om zijn kwaliteiten op het hoogste niveau onder bewijs te stellen.

Met de 34-jarige Laane haalt Draisma Dynamo zowel lengte (2,06 m) als ervaring in huis. De geroutineerde passer/loper verheugt zich op een weerzien met Redbad Strikwerda, onder wiens leiding hij in gemeenschappelijke Zwolse tijden menig succes boekte. “Ik vind het tof om in de top van de competitie actief te blijven. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen bij Draisma Dynamo te tekenen. Ik heb zin om weer te beginnen en er een mooi seizoen van te maken. Het is ook leuk om weer deel uit te maken van een team van Redbad. Het is tien jaar geleden dat wij hebben samengewerkt. Ik ben benieuwd naar hoe de training à la Redbad in 2022 gaat worden voor mij.”

Bij een uitstapje naar VoCASA deed Mike van Cooten al eredivisie-ervaring op. Nu mag de 23-jarige powerhitter en broer van Dames-1 speelster Caya van Cooten, het bij de landskampioen laten zien. “Ik ben blij dat ik de kans krijg om aan te mogen sluiten. Ik denk dat Draisma Dynamo heren 1 een goede omgeving is om me mijzelf verder te ontwikkelen als individu en teamplayer”, verklaart de 2,02 meter lange Van Cooten alles in het werk te zullen stellen om het in hem gestelde vertrouwen niet te beschamen.

 

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker, drukdoende de laatste hand te leggen aan het samenstellen van een kampioenswaardige selectie, verwacht dat Laane en Van Cooten elk op hun eigen manier van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de selectie van Draisma Dynamo.

“Tijmen heeft zowel in de top van Nederland als in het buitenland ervaring opgedaan. Omdat we een jonge selectie hebben is het heel fijn dat hij zijn ervaring kan overdragen op de jongere spelers. De ontwikkeling van jonge spelers gaat vanaf een bepaalde leeftijd niet snel genoeg als ze niet met ervaren en oudere spelers samenspelen. Vandaar we in Tijmen een waardevolle aanvulling zien. Mike op zijn beurt is een ‘jongen van de club’. De concurrentie met Martijn Brilhuis zal zwaar voor hem worden, maar Mike is fysiek en mentaal sterk en zal er altijd klaar voor staan om te spelen”, meent Jonker.

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.