Team22 te sterk op ‘welkom terug feestje’ van Draisma Dynamo Dames 1

Op zondagmiddag 10 oktober jl. was het dan eindelijk zover. Na een maandenlange voorbereiding stond de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie tegen Team22 op het programma. Het proces om hier met Draisma Dynamo Dames 1 te staan begon zo’n vijf jaar geleden bij de eerste stap in de professionalisering: het aanstellen van een talententrainer voor de jongste jeugd. Vanaf dat moment kreeg de individuele ontwikkeling van de jeugd bij de vereniging (SV Dynamo) meer prioriteit dan de teamprestaties op zaterdag. Samen met de kans die de Nevobo begin november 2020 in hun nieuwe beleidsplan bood, nodig om opnieuw met het eerste damesteam op het hoogste Nationale niveau actief te kunnen zijn. De droom van veel jeugdleden, om bij hun club op het allerhoogste niveau met hun vriendinnen te spelen, leeft hiermee voort en is alleen mogelijk door het werk van de vele vrijwilligers en het commitment van meerdere sponsoren.
 
Het eind van de voorbereiding
Sinds mei zijn alle speelsters (bijna dagelijks) in training om eerst fysiek fit en balvaardig te worden en om na de zomervakantie ook te werken aan de afstemming in het team. Na een uitgebreid en succesvol oefenprogramma direct de vuurdoop tegen een vooraf veel sterker ingeschat team, met enkele (potentiële) internationals die vast ook op het WK 2022 in Nederland actief zijn. Vooraf werd deze wedstrijd door de speelsters en begeleidingsstaf vooral bestempeld als een “welkom terug feestje”, met slingers, taart en publiek, maar het doel voor deze wedstrijd was veelzijdiger.
 
Meerdere perspectieven: feest, kracht en strijd
Dat het afgelopen zondag echt een feestje was, is slechts één van de perspectieven. Na jarenlange afwezigheid met Dames 1 (D1) terug in de Eredivisie, voor veel (jonge) meiden hun debuut op dit niveau en/of in D1, maar bovenal blijdschap om weer voor publiek te mogen spelen. Wat hebben we de eerste thuiswedstrijd genoten van de ruim 250 toeschouwers en hun support in onze Draisma Dynamo Arena.  
In verschillende teamsessies, op de trainingen en bij de oefenwedstrijden weten we de kracht van het team. Naast het op gelijkwaardigheid communiceren, is het ook ons enthousiasme en de bereidheid om hard voor de ander(en) te willen werken. Ongeacht de tegenstander echt hét gedrag dat nodig om het beste in ons spel te laten zien. Wat hebben we aan iedereen laten zien wat de identiteit van het team is.
Een derde perspectief is het tonen van onze strijdvaardigheid tegen Team22. Niet het winnen van de wedstrijd of een set, maar het willen scoren van ieder volgend punt was de insteek. Er waren zeker in het begin van iedere set veel lange rally’s, maar we zijn ook realistisch. Het verschil was duidelijk zichtbaar, in lengte, in scorend vermogen maar ook in vastigheid. Het onder druk spelen zorgde voor een (te) hoge foutenlast. De criticasters die de wedstrijd niet gezien hebben, merken een eenvoudige 3 – 0 zege voor Team22 op met een groot verschil in punten: 18-25, 16-25 en 16-25. Het matchreport met alle scores, fouten en (rapport)cijfers laat dit verschil ook zien. De toeschouwers in de zaal en thuis via de livestream zagen ook een echte strijd. Wat zijn we geroemd voor onze strijdlust.Aanstaande zaterdagavond treffen we met Set-Up ’65 een meer gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Ootmarsum.
Fotografie: Rudy Biekart en Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.