SV Dynamo D1 on Tour

Een verslag dan maar weer eens, u heeft het vast gemist. Wat zijn ze in Apeldoorn allemaal aan het uitspoken? Bij Michael thuis spoken vooral zijn twee kleine mannen ’s nachts en dan kan er wel eens een wedstrijdverslag tussendoor glippen. Helemaal van wedstrijden waar we met 3-0 verlies weer op retour mochten.

De wedstrijd in Meijel tegen de degradant uit de Eredivisie Peelpush verliep alles behalve gewenst. Spelen op zondag is misschien ook niet onze grootste kwaliteit. De eerste set een flitsende start maar bij 12-10 het eerste gaatje voor Peelpush en de eerste time-out. Interessant detail is dat we die 10 punten allemaal gratis kregen van Peelpush. Zij hadden meer servicedruk en hun blok-verdediging was dik in orde, waardoor wij de bal niet op de grond kregen. We kwamen nog tot 25-22, dankzij de 14 eigen fouten van de dames uit Limburg.
Het spelbeeld veranderde in set 2 en 3 niet, ondanks alle wissels en verschuivingen in de opstelling gingen deze sets met 25-18 en 25-21 naar het buitenland. Peelpush was wedstrijdklaar en wij gaven niet thuis. De dames uit Limburg willen dolgraag terug naar de Eredivisie en maken het zichzelf moeilijk. Van de 61 punten die wij hebben gemaakt, kregen we er maarliefst 35 cadeau. Dat betekent dus dat er wat te halen valt als je goed voor de dag verschijnt.
Maandag vrij. Even bijkomen van een drukke periode. We hebben nog steeds geen weekend vrij gehad en de dames (en staf) zijn toe aan vakantie. Lisette is de eerste. Zij mag bijna met verlof. Maar goed ook want die baby in haar buik wordt er niet lichter op.
Dinsdag weer de koppen bij elkaar en op donderdag een oefewedstrijd tegen Dames 2 van de groene buren. Klaarmaken voor de 1/8 finale van het Nationale Bekertoernooi tegen Krekkers Dames 1 in Mariaparochie. Zaterdag op visite in Albergen bij de ouders van Heleen. Daar stond een heerlijke lunch klaar en werden wij vermaakt met anekdotes over de jeugd van Heleen. Die komen later nog wel van pas.
Aangekomen in Mariaparochie was het toch wel even wennen. In de topdivisie zijn we maar een verwend zooitje bij elkaar. De eerste vraag die we kregen was of we ballen hadden meegenomen. Dat hebben we dus nog nooit gedaan, maar gelukkig ligt de bus van Michael altijd vol dus geen probleem. Vervolgens misten we wat vlaggers, ballenkinderen, een telbord aan de overkant en het voelde allemaal wereldvreemd. Verwend heet dat. Tijdens de wedstrijd kon ik wachten op mijn wissels, want die waren druk op zoek naar de wisselbordjes. Die hebben ze nooit gevonden.
In set 1 begonnen we als een speer en hadden in no-time een voorsprong van 10 punten. De ace van Lieke en daarna de 4 aces van Lisanne hielpen aardig mee. Ons tempo waren ze duidelijk niet gewend en Bo, Joyce en Heleen scoorden er rustig op los. Op het einde wat slordigheden en nonchalantie, maar we kwamen nooit echt in de problemen: 19-25.
De tweede set ging tot aan het einde gelijk op, maar speelden wij zelf niet goed en gaven we het weg. 25-23; 1-1. Krekkers had de servicedruk opgevoerd en kregen ons blokkerend en verdedigend beter onder controle. Deze wedstrijd gingen we dus niet zomaar winnen.
In set 3 wel weer de kleine voorsprong, maar Krekkers gaf goed tegengas. We bleven constant rustig en hielden vertrouwen in ons eigen spel. We hoefden niks te forceren, maar door zes keer fout te serveren hielden we Krekkers constant dichtbij. Bo, Joyce en Lisanne waren aanvallend niet te stoppen en Lieke maakte 4 aces. 21-25; 1-2 en op naar de beslissing.
Set 4 had Krekkers een duidelijk doel voor ogen, serveren op Bo. Op 1 bal na heeft ze alles gepasst en bleef keihard overeind. Dat was erg fijn en dank aan de coach van Krekkers. Serverend wisselvallig en verdedigend lui zorgden voor een voorsprong van 7-3 voor Krekkers. Daarna vonden we het wel weer genoeg en draaiden we het keihard om in 13-17. Daarmee was het verzet ook wel gebroken. Joyce sloeg er zelf 6 in en haar rugnummer 8 werd nog lang besproken in de kantine. Net als set 1 ontspannen uitspelen en bij 19-25 was het klaar. 1-3 winst in Mariaparochie en we mogen ons opmaken voor de kwartfinale tegen Apollo’8. Het team dat vorig jaar kampioen werd in de Topdivisie en nu prima meedraait in de Eredivisie. We zullen er vol voor gaan en maken er hopelijk een mooie sensatie van.
Zaterdag 8 december staat na een periode van afwezigheid in Apeldoorn de thuiswedstrijd tegen de paarse brigade van VoCasa uit Nijmegen op het programma. Het oude team van Matilde en veel bekende gezichten voor Michael. Zij staan momenteel als promovendus op een knappe 4eplaats in de ranglijst. Wij zijn weer een plekje gezakt naar 9 en gaan er alles aan doen om weer wat tredes omhoog te zetten. Tot zaterdag!

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.