SV Dynamo Apeldoorn ook de beste jeugdvereniging van Nederland

Op zaterdag 21 mei vonden de finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) volleybal 2021-2022 plaats. Aan deze uitgestelde editie streden jeugdspelers en -speelsters in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar om de titel ‘Jeugdkampioen van Nederland’.  In 8 (!) reguliere leeftijdscategorieën deden jeugdteams van SV Dynamo uit Apeldoorn mee. Niet eerder in de historie van de club werd dat resultaat geboekt. Bij aanvang van de finales betekende dat dus een favorietenrol in de strijd om ‘De beste jeugdvereniging van Nederland’, de Jaap van Kasteel Trofee. Met hooggespannen verwachtingen reisden de teams, inclusief trouwe supporters, al vroeg in de ochtend naar Limburg. De eer om de finaleronde na twee jaar van afwezigheid weer samen met de Nevobo te mogen organiseren viel namelijk te beurt aan Regio Zuid.

Geweldige prestaties 

In vier sporthallen speelde de A-, B-, C- en D-jeugd jongens en meiden eerst drie wedstrijden in hun eigen poule (van vier teams). Plaatsen voor de halve finales deden alleen de nummers 1 en 2 van beide poules. Jongens B en meiden A presteerden naar verwachting, maar moesten uiteindelijk met respectievelijk een 7e en 5e plek genoegen nemen. De andere zes teams maakten aan het eind van de middag nog kans op het podium. In de halve finales wisten de jongste (D) en B-meiden zich te plaatsen voor de ‘grote’ finale. In de ‘kleine’ finale wonnen jongens D en meiden C de bronzen medaille, jongens A en C werden vierde. In beide finales gingen de Apeldoornse meiden beter om met de druk en wisten in de alles beslissende set met het kleinste verschil te winnen. De B-meiden en meisjes D mogen zich vanaf nu een jaar lang Nederlands jeugdkampioen noemen. Door de uitstekende prestaties van alle teams werd Dynamo tot slot bekroond tot de beste jeugdvolleybalvereniging van Nederland 2021-2022, in twee categorieën: meiden én in het overall klassement.

Bekroning

Het is meer dan een decennium geleden dat de Jaap van Kasteel Trofee naar SV Dynamo ging. Opnieuw betekent het krijgen van deze trofee en beloning op de visie op jeugdvolleybal en de vertaling ervan naar de praktijk. Het jarenlange beleid en de keuze voor professionalisering (met onder andere de aanstelling van een opleidingstrainer/verenigingsmanager) werpt haar vruchten af. Onder deskundige begeleiding van de trainers/coaches ontwikkelt de jeugd zich technisch, tactisch en mentaal uitstekend. Door deze kwaliteit ziet de technische commissie (TC) steeds vaker jeugdspelers en -speelsters uit de regio kiezen voor Dynamo. Tevredenheid overheerst, maar klaar met opleiden is de club uit Apeldoorn zeker nog niet. Een nieuwe generatie komt er weer aan en ook zij ‘verdienen’ de kans om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Hetzelfde geldt ook voor het doorgroeien voor de huidige jongens en meiden.

Succesvolste jaar in rijke historie

Traditioneel sluit SV Dynamo het seizoen af met een barbecue en eindfeest, met de bestuurlijke huldiging van alle kampioenen. Nu al terugkijkend is dit misschien wel het meer succesvolle seizoen aller tijden voor de club met een rijke historie in het winnen van prijzen (maar dat is aan de historici). Nog maar kort geleden prolongeerde namelijk Heren 1 het landskampioenschap. Ook Dames 1 presteerde het om in haar debuutjaar de play-offs (en dus haar doelstelling) te behalen. Samen met alle kampioenschappen en mooie prestaties in de reguliere competities, de prestaties tijdens dit NOJK en het winnen van de Jaap van Kasteel Trofee een geweldig einde van het seizoen 2021-2022. We nodigen burgermeester Ton Heerts graag uit om al onze kampioenen tijdens deze seizoensafsluiting te huldigen en de directie van de Nevobo om Apeldoorn te bekronen tot ‘dé volleybalstad van Nederland’.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.