Succesvol weekend voor mannen Draisma Dynamo

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft het dubbele programma van het eerste februariweekend zonder kleerscheuren doorstaan. Na zaterdagavond in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie Sliedrecht Sport te hebben verslagen plaatsten de mannen van Redbad Strikwerda zich zondagmiddag ten koste van Topdivisionist AVV Keistad voor de halve finales in de beker.
De koploper van de Topdivisie A bezorgde de landskampioen zondagmiddag in Amersfoort wel handenvol werk. Met 19-25, 24-26 en 27-29 trok Draisma Dynamo na een spannend duel toch aan het langste eind.
IIn de halve finale mag de 10-voudig bekerwinnaar het opnemen tegen de winnaar van de woensdagavond te spelen confrontatie tussen Orion en SSS. Om de finale op maandag 10 april (Tweede Paasdag) in Den Bosch te bereiken heeft de Nevobo bedacht dat het wel leuk is om de halve finales dit seizoen uit te smeren over een thuis- en een uitwedstrijd. In het weekend van 18 en 19 februari mag Draisma Dynamo daarom eerst in Apeldoorn spelen. Een dag later wacht de tweede wedstrijd en mag Draisma Dynamo afreizen naar Doetinchem of Barneveld.

In de halve finale mag de 10-voudig bekerwinnaar het opnemen tegen de winnaar van de woensdagavond te spelen confrontatie tussen Orion en SSS. Om de finale op maandag 10 april (Tweede Paasdag) in Den Bosch te bereiken heeft de Nevobo bedacht dat het wel leuk is om de halve finales dit seizoen uit te smeren over een thuis- en een uitwedstrijd. In het weekend van 18 en 19 februari mag Draisma Dynamo daarom eerst in Apeldoorn spelen. Een dag later wacht de tweede wedstrijd en mag Draisma Dynamo afreizen naar Doetinchem of Barneveld.

Zaterdagavond had Draisma Dynamo het eredivisieduel tegen Sliedrecht Sport al met 3-0 in z’n voordeel beslist. In het laatste thuisduel van de reguliere competitie gaf het de bezoekers geen schijn van kans. In de eerste set sputterden de Zuid-Hollanders nog wel wat tegen (25-22), daarna was het verzet gebroken: 25-17, 25-15.

image1.jpeg
Aan de kop van de ranglijst blijft het ongemeen spannend. In de geschiedenis van de hoogste speelklasse in het mannenvolleybal zal het niet vaak zijn voorgekomen dat voor aanvang van de laatste speelronde liefst vijf clubs elkaar zó dicht op de huid zitten. Bij een driepunter in de afsluitende wedstrijd in Ede tegen Talentteam Papendal heeft Draisma Dynamo nog altijd de kans om als eerste en mét puntenvoorsprong de kampioenspoule in te gaan.
De actuele stand na 21 van de 22 speelrondes is als volgt: 1. Numidia VC Limax 21-51, 2. Draisma Dynamo 21-50, 3. Samen Lycurgus 21-50, 4. Simplex SSS 21-50 en 5. Active Living Orion 21-49. Het als zesde geklasseerde Sliedrecht Sport (21-29) mag ondanks de enorme puntenachterstand op de Top-5 ook meedoen aan de kampioenspoule.
image2.jpeg
De strijd om de twee finaleplaatsen om de landstitel barst vanaf zaterdag 25 februari in volle hevigheid los.
📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.