Snelle generale voor return CEV Cup in Londen

Een slechte generale heet in spreekwoordelijke zin een goede repetitie te zijn. Van Draisma Dynamo’s laatste optreden voor de CEV Cup-return bij IBB Polonia kan vooral gezegd worden dat de generale repetitie bijzonder snel tot een goed einde werd gebracht. De equipe van coach Redbad Stikwerda had zaterdagavond geen kind aan Advisie SSS. In slechts 59 minuten sloot de eredivisiekoploper de Veluwse derby in Barneveld met een afgetekende 0-3 zege af.


Met name in de eerste set was er geen houden aan voor de thuisploeg. Jeroen Rauwerdink, Renzo Verschuren, Rik van Solkema, Sjors Tijhuis, Bram Langevoort, spelverdeler Joris Berkhout en libero Jeffrey Klok kenden weinig mededogen met SSS: 9-25. In het tweede en derde bedrijf liet Draisma Dynamo de tegenstander wat langer spartelen en kreeg de score met 19-25 en 17-25 een iets draaglijker aanzien voor de Barnevelders.

Sjors Tijhuis kreeg in sporthal De Meerwaarde de gelegenheid om zijn meerwaarde voor het team drie sets aan één stuk te tonen. Zeventien dagen voor zijn twintigste verjaardag was de middenaanvaller lekker op dreef getuige een totaal van vijf aanvalspunten, twee servicepunten en zes blokpunten.

De ras-Apeldoorner constateert dat hij met het team meegroeit naar een hoger niveau. “Vandaag liep het wel goed. In het begin van het seizoen was ik wat minder tevreden met mijn eigen spel. Het kan best zijn dat dat met wennen te maken heeft gehad. Het is altijd wennen in een nieuw team. Met de speeltijd die ik tot dusverre heb gekregen, ben ik zeker tevreden. Het mooie aan dit team is dat iedereen kan spelen.”

“Vanavond ging het qua tegenstand relatief makkelijk. Toch zie je dat er nog steeds kleine dingetjes zijn die aangescherpt moeten worden. Vooral de laatste wedstrijd tegen Orion liet zien dat er duidelijk een stijgende lijn inzit. In het begin van het seizoen verloren we twee keer van Orion. Thuis versloegen we ze met 3-0. Het gaat goed, maar het kan zeker nog beter. In de play-offs moeten we knallen”, weet Tijhuis dat de prijzen pas in het voorjaar verdeeld gaan worden.

Europacupwedstrijden, zoals de dubbel tegen IBB Polonia, voorzien het leerproces van Tijhuis van extra impulsen. “Het is sowieso altijd bijzonder om te spelen tegen mensen van een andere nationaliteit. Ik heb afgelopen woensdag in de thuiswedstrijd mijn Europacupdebuut gemaakt. Dat was mooi. Die wedstrijd in Londen moeten we donderdag ook winnen. En dan de volgende ronde naar Novosibirsk, hè. Dat zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Op het toernooi waar we na de Kerstdagen aan meedoen in Roeselare spelen we ook tegen sterke tegenstanders. Daar kijk ik ook al naar uit.”

Tekst: Rob Kruitbosch

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.