Sliedrecht Sport laatste obstakel richting bekerfinale

Zonder tot grote hoogten te stijgen heeft Draisma Dynamo de halve finale bereikt in de strijd om de nationale volleybalbeker. Na een moeizame start ontdeed de verliezend bekerfinalist van het afgelopen jaar zich vrijdagavond in Zevenhuizen met 3-1 van RECO ZVH.
De Goede Vrijdagwedstrijd begon niet al te best voor Draisma Dynamo in dorpshuis Swanla. Veel stabiliteit viel er aan Apeldoornse kant aanvankelijk nauwelijks te ontdekken. Na een vlotte 5-0 achterstand leken de bezoekers orde op zaken te stellen. Na een 7-8 voorsprong verzuimden ze vervolgens door te drukken. Draisma Dynamo maakte eenvoudigweg te veel fouten. De gepassioneerd spelende thuisploeg profiteerde optimaal, kwam langszij en beloonde zichzelf met 21-15 setwinst.
Aan het begin van de tweede set maakte libero Mats Kuiswijk in woord en gebaar dat het anders moest. Met nu ook Jeroen Rauwerdink binnen de lijnen, die vanaf de tweede set bij de score 10-11 de plaats innam van Ricardo Hofman, stelde Draisma Dynamo orde op zaken: 19-25, 18-25, 21-25.
Om de finale te bereiken moeten de manschappen van coach Redbad Strikwerda zaterdag afrekenen met Sliedrecht Sport, dat in de kwartfinale Taurus opzij zette. De wedstrijd in Sliedrecht begint om 16.00 uur en is voor Draisma Dynamo-supporters te volgen via de livestream.
Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Ruud Montagne

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.