Sjors Tijhuis krijgt bij Draisma Dynamo gezelschap van broer Niek

De selectie van de regerend landskampioen krijgt er een tweede Tijhuis bij. Sjors Tijhuis, die aan de vooravond staat van zijn vierde seizoen bij Draisma Dynamo, krijgt in het nieuwe volleybaljaar gezelschap van zijn oudere broer Niek. De 24-jarige allrounder was de afgelopen drie jaar actief bij Topdivisionist Zalsman/Reflex.

Bij zijn presentatie als speler van Draisma Dynamo in 2019 sprak Sjors Tijhuis de hoop uit ooit nog eens met zijn broer in één team te kunnen samenspelen. “Misschien als we allebei eind 30 zijn, je weet het nooit. In een vriendenteam of zo. Dat zal dan op z’n vroegst ergens rond het jaar 2035 zijn…”, klonk het destijds enigszins lacherig uit de mond van de jongste van het tweetal.

Het is iets eerder geworden dan 2035. Met ingang van het seizoen 2022-2023 maken beide broers deel uit van de Draisma Dynamo-selectie. Evenals zijn broer kreeg ook de 1,92 meter lange Niek Tijhuis aan de Waleweingaarde de grondbeginselen van het volleybal aangeleerd. In het shirt van Alterno debuteerde hij als passer/loper in de eredivisie. Na een jaar op reis te zijn geweest vervolgde hij zijn volleyballoopbaan op het hoogste niveau bij Coníche Topvolleybal Zwolle. In het ‘zelfsturende’ Zwolse ensemble werd Tijhuis getransformeerd tot libero. Sinds 2019 volleybalde hij in Kampen bij Reflex.

De oudste Tijhuis beschouwt zijn overgang naar Draisma Dynamo als een stap vooruit. “Ik zie het als een waanzinnige uitdaging en een topmogelijkheid om beter te worden en mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast kijk ik er naar uit om op hoog niveau samen met mijn broertje te spelen. Ik heb er heel veel zin in. Ik ben altijd passer/loper geweest, maar heb de afgelopen jaren vaker de liberopositie op mij genomen. Zowel bij Zwolle als bij Reflex. Samen met Niels Lipke bekleed ik komend seizoen de libero-rol bij Draisma Dynamo.”

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker verwelkomt ‘Tijhuis 2’ met open armen. “We hadden Niek een aantal jaren geleden ook al in het vizier. We hebben hem in eerste instantie gehaald voor de libero-positie. In geval van nood kunnen we ook gebruik van hem maken als passer/loper. Hij brengt de nodige ervaring met zich mee. We zijn benieuwd hoe ver hij als libero reikt in de eredivisie. Dat hij afkomstig is uit Apeldoorn en ook nog eens de broer van Sjors, is een leuke bijkomstigheid.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.