Sjors Tijhuis en Joris Berkhout gaan voor nieuwe kans

Het geraamte van een toekomstig kampioensteam krijgt langzamerhand steeds meer body.
Ook Sjors Tijhuis en Joris Berkhout gaan het komend eredivisieseizoen met Draisma Dynamo een hernieuwde gooi naar de landstitel doen.

De 19-jarige middenaanvaller en de 20-jarige spelverdeler staan voor aanvang van hun tweede seizoen in de Draisma Dynamo Arena. Door de contractverlenging van beide talenten hebben inmiddels zeven spelers van het beoogde kampioensteam dat door de corona-uitbraak geen kampioen werd hun contract verlengd. Met daarbij opgeteld de nieuwelingen Frits van Gestel (SAMEN.Lycurgus), Ricardo Hofman (RECO ZVH) en Stijn de Ruijter (Sudosa-Desto) beschikt trainer/coach Redbad Strikwerda ondertussen over tien spelers voor het volleybaljaar 2020-2021.

Apeldoorner Tijhuis voelt zich thuis bij Draisma Dynamo. “Ik heb het goed naar mijn zin hier. Ik weet dat ik nog veel te leren heb en met een team zoals dit lukt me dat zeker. Ik hoop ook dat we af kunnen maken wat we dit jaar niet konden doen: prijzen pakken.”
Sjors Tijhuis

Ook Noord-Hollander Berkhout ondervindt veel baat van de ervaringen die hij opdoet op zijn Apeldoornse leerschool. “Ik ben blij dat ik mijn contract heb kunnen verlengen en dat ik me door kan ontwikkelen. Het is ook mooi om een nieuwe kans te krijgen om met Draisma Dynamo voor de prijzen te spelen.”
Joris Berkhout

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, is van mening dat Tijhuis en Berkhout er verstandig aan doen hun talenten bij Draisma Dynamo verder te ontwikkelen. “Sjors is een fijne teamplayer. Ondanks enkele blessures heeft hij zich afgelopen jaar goed ontwikkeld. Ik verwacht dat hij komend seizoen nog beter gaat worden en uitgroeit tot een vaste waarde in de eredivisie. Ik vind Joris één van de meest talentvolle spelverdelers van Nederland. Hij is erg allround en goed in alle facetten van het spel. Hij moet zich alleen nog verder ontwikkelen en dat kan heel goed bij Draisma Dynamo. Uit eigen ervaring weet ik dat het als spelverdeler altijd moeilijk is om op jonge leeftijd een basisplek te veroveren in de top van de eredivisie. Het is niet altijd even makkelijk om geduldig te blijven, maar Joris krijgt ongetwijfeld veel speelkansen.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.