Sjoerd Hoogendoorn blikt terug op de Bekerfinale en Supercup van 2010

In een tijd waarin er, als gevolg van de coronapandemie, helaas nauwelijks of geen actueel sportnieuws te melden valt, blikken we met oud-betrokkenen terug op memorabele momenten uit de geschiedenis van Dynamo Heren-1. Met hen kijken we terug naar bijzondere wedstrijden en/of behaalde titels.

Mooiste wedstrijd

Als Hoogendoorn een keuze zou moeten maken tussen de Supercup en Bekerfinale van 2010, dan kiest hij voor de Supercup. Deze werd ook gespeeld in Apeldoorn. “Die wedstrijd speelde ik helemaal. Het jaar daarvoor was Mathijs Mast nog eerste diagonaal.” Op de vraag wat hij denkt dat deze titel voor Piet Zoomers/D betekend heeft, begint Hoogendoorn te lachen. “Eentje van zovelen! In 2010 was het overigens erg mooi om prijzen te pakken in het post-Piet Zoomers tijdperk. Een ode aan het bestuur en de club.”

Nationale beker

Eerder in 2010 werd de nationale beker gewonnen. Maar daarvoor nog werden de kwart- en halve finale gespeeld. “De eerste was een moeizame wedstrijd tegen HVA. Als ik het mij goed herinner was het 3-2 in Amsterdam? Vervolgens schakelden wij in de halve finale Orion uit. De Doetinchemmers waren dat seizoen de favoriet met een sterke selectie. Wij verloren in die halve finale nog een set met 25-6 in de sporthal ‘Rozengaarde’. Wij speelden leuk volleybal, maar zonder zelf al te veel echte verwachtingen te hebben. Ons team was dat seizoen namelijk behoorlijk vernieuwd.”

Als Hoogendoorn terugblikt op de finale zelf, komt zijn teamgenoot Joost Kooistra naar boven. Ik weet nog dat Joost erg goed speelde tegen Zwolle. Dat was zijn laatste wedstrijd als ik het goed heb. Maar in de vijfde set zijn we uiteindelijk nooit echt in de problemen geweest. Na de wedstrijd hadden we een klein feestje in de kleedkamer en daarna in het Dynamo Café. Maar niks wilds, hoor. Ook omdat we nog in play-offs zaten voor de landstitel.”

Supercup

De Supercup-wedstrijd werd gespeeld in Omnisport, tegen Zwolle. Omdat Piet Zoomers/D het seizoen daarvoor alle prijzen wist te pakken, werd het de bekerfinalist waarmee ze de strijd aangingen. Echt een strijd, dat kon je daarentegen niet zeggen. “De wedstrijd wonnen we dan ook vrij makkelijk. Zwolle had veel nieuwe spelers en wij waren meer ingespeeld. Ik moest de setstanden even terugzoeken, maar met 25-16, 25-23 en 25-16 zijn we nooit echt in de problemen geweest”, aldus de speler die dit seizoen weer terugkeerde bij Dynamo.

Landstitel

Klopt, in dit artikel gaat het daar niet over. De landstitel van 2010… Daarop komen we later in deze serie artikelen nog terug. “Uiteindelijk gaan mijn gedachten bij het seizoen 2009/2010 terug naar de landstitel. We hebben echt schitterende wedstrijden gespeeld in de play-offs tegen Orion en HVA”, sluit Sjoerd Hoogendoorn af.

Tekst: Quinty Wolters || Foto: Fred Fiets

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.